FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

H Alfa Romeo στην F1;

Η Alfa Romeo σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Formula 1 όπως αποκάλυψε ο ισχυρός άνδρας της Fiat Chrysler Automobiles (FCA), Sergio Marchionne. Η θρυλική Alfa Romeo η οποία πρωταγωνίστησε στα πρώτα χρόνια της Formula 1, με τους Nino Farina (1950) και Juan Manuel Fangio (1951) να στέφονται Πρωταθλητές, είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπως αποκάλυψε ο ισχυρός άνδρας της Fiat Chrysler Automobiles (FCA), Sergio Marchionne.
 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ
 «Είναι απίστευτο το πως η μάρκα της Alfa παραμένει στις καρδιές των ανθρώπων», είπε χαρακτηριστικά ο Ιταλο-Καναδός μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις εγκαταστάσεις της Ferrari στο Maranello, για τον συνολικό απολογισμό της σεζόν. «Για αυτόν τον πολύ σημαντικό λόγο σκεφτόμαστε να επαναφέρουμε το όνομά αυτό, ως αντίπαλό μας στους αγώνες στη Formula 1. Είναι σημαντικό για την Alfa να επιστρέψει», πρόσθεσε. Οι δύο τίτλοι που κατέκτησε η εταιρεία στις αρχές του '50 οπότε και θεσπίστηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1, είναι ό,τι καλύτερο έχει πετύχει η εταιρεία από το Μιλάνο στο σπορ. Τις δεκαετίες του '60 και του '70 βρισκόταν στο χώρο ως προμηθευτής κινητήρων, ενώ το 1979 επέστρεψε με δική της ομάδας αποχωρώντας οριστικά στα τέλη του 1985. Το μεγάλο στοίχημα και ο ρόλος της Giulia Η δήλωση του Marchionne περί ενδεχόμενης επιστροφής του δημοφιλούς brand name με τους εκατομμύρια φανατικούς φίλους σε παγκόσμιο επίπεδο, μόνο τυχαία δεν είναι. Τους τελευταίους μήνες η FCA έχει καταστρώσει ένα επενδυτικό πλάνο ύψους 48 δισ. ευρώ που ως στόχο έχει τη δυναμική επιστροφή των Alfa Romeo, Jeep και Maserati στην παγκόσμια αγορά με μια σειρά νέων μοντέλων. Μόλις 72.000 Alfa Romeno πουλήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2014, αριθμός απογοητευτικός για ένα τόσο ισχυρό brand-name.
Ο στόχος που έχει θέσει ο Marchionne είναι μέχρι το 2018 η ετήσιες πωλήσεις της Alfa να έχουν σχεδόν εξαπλασιαστεί - να φτάσουν δηλαδή τις 400 χιλιάδες οχήματα παγκοσμίως. Η αρχή, πάντως, για την δυναμική επιστροφή της μπράντας στο προσκήνιο έγινε φέτος με την παρουσίαση της εντυπωσιακής Giulia στη σκληροπυρηνική έκδοση Quadrifoglio Verde (QV) των 510 ίππων... Η Alfa Romeo Giulia είναι το μεγάλο στοίχημα της φίρμας, καθώς προέρχεται μέσα από μια επένδυση της τάξης των 5 δισ. ευρώ, χρήματα που διατέθηκαν για τη δημιουργία 7 νέων μοντέλων μέχρι το 2017 για να χτυπήσει η ιταλική εταιρία κατηγορίες οχημάτων από τις οποίες –κραυγαλέα- απουσίαζε εδώ και χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια