FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Η Renault επενδύει για να πρωταγωνιστήσει στην Formula 1

Η Renault επενδύει για να πρωταγωνιστήσει στην Formula 1H Renault δηλώνει ότι έχει το budget που απαιτείται για να ανταγωνιστεί τις Mercedes και Ferrari.
Έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων, η Renault προχώρησε τελικά στην εξαγορά της Lotus ώστε να επιστρέψει στην F1 ως αυτόνομη ομάδα. Οι επίσημες ανακοινώσεις έγιναν την περασμένη εβδομάδα.

Μιλώντας για πρώτη φορά μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας και τις επίσημες ανακοινώσεις, ο εκτελεστικός διευθυντής της Renault Cyril Abiteboul δήλωσε ότι η διεύθυνση της γαλλικής εταιρείας γνωρίζει πολύ καλά το κόστος της πλήρους εμπλοκής στην F1 σε πρωταγωνιστικό επίπεδο. Και έχουν προετοιμαστεί ανάλογα. Όταν ρωτήθηκε για το αν η ομάδα έχει επαρκές budget για να πρωταγωνιστήσει απάντησε: «Είχαμε πολλούς συμβούλους πάνω σε αυτό το θέμα. Άρα ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Νομίζω ότι έχουμε ένα πολύ στιβαρό επιχειρηματικό πλάνο, τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα, ώστε να κάνουμε αυτό που πρέπει».

Ο πρόεδρος της Renault Carlos Ghosn σε δηλώσεις του μίλησε για ένα τριετές πλάνο που θα φέρει την Renault σε θέση να μάχεται στην κορυφή του grid.

Ο Abiteboul βλέπει κάπως διαφορετικά το χρονοδιάγραμμα. «Το επικοινωνιακό πλάνο που ετοιμάσαμε για τις ανακοινώσεις του Carlos Chosn κάνει λόγο για ένα τριετές σχέδιο. Ξέρουμε σίγουρα ότι χρειάζεται χρόνος για να φτάσουμε στην επιτυχία. Από την άλλη, το τμήμα marketing δεν μπορεί να περιμένει. Ήμασταν πολύ πετυχημένοι στην F1 με την Red Bull, και πριν από αυτό ως ομάδα.  Η σύνδεση, από πλευράς marketing, της δραστηριότητάς μας στην F1 με την εμπορική δραστηριότητα της μάρκας, ήταν εξαιρετικά άμεση. Ενώ λοιπόν γνωρίζουμε ότι χρειάζεται χρόνος σε τεχνικό και αγωνιστικό επίπεδο, το τμήμα marketing θα πρέπει να μπορεί να επωφεληθεί άμεσα από την συμμετοχή μας στην F1. Αυτό θα φέρει στην εταιρεία χρήματα, άρα σταθερότητα, χρήματα και χρόνο στην αγωνιστική ομάδα ώστε να πετύχει τους στόχους της.

Η Renault έχεις μόλις λίγες μέρες που οριστικοποίησε τις αποφάσεις της σχετικά με την εμπλοκή της στην F1. «Είναι ουτοπικό να περιμένεις να καλά αποτελέσματα όταν έχεις οριστικοποιήσει τα πλάνα σου για το 2016 μόλις στις 18 Δεκεμβρίου», δηλώνει ο Abiteboul. «Δεν περιμένουμε πολλά σε επίπεδο αποτελεσμάτων. Δεν είναι λογικό να περιμένει κανείς κάποιο άλμα στην απόδοση. Το 2016 θα είναι μια μεταβατική σεζόν. Η επιτυχία θα κριθεί και από ό,τι θα κάνουμε εκτός πίστας. Από το πώς θα οργανώσουμε την δομή της ομάδας. Θα ορίσουμε τη νοοτροπία της. Φυσικά και χρειαζόμαστε βαθμούς στο πρωτάθλημα, αλλά αυτά είναι σημαντικότερα πράγματα από κάποιους βαθμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια