FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Mercedes εναντίον Ferrari σε σκάνδαλο κατασκοπείας

Αγωγή εναντίον ενός ανώτερου υπαλλήλου της κατέθεσε η πρωταθλήτρια της Formula-1 Mercedes κατηγορώντας τον ότι κατάφερε να υποκλέψει πολύτιμες πληροφορίες της οποίες σκόπευε να διοχετεύσει στην ομάδα της Ferrari. 
«Πέτρα του σκανδάλου είναι ο Μπεντζαμιν Χόιλ, ο οποιος έως πρόσφατα εργαζόταν στο Μπρίξγουορθ, έδρα της Mercedes AMG High Performance Powertrains. Εκεί δηλαδή που κατασκευάζονται οι κινητήρες της γερμανικής ομάδας. Ηδη από τον Δεκέμβριο του 2012 ο Χόιλ εργαζόταν ως Team Leader, γεγονός που του επέτρεπε να έχει πρόσβαση σε πλήθος πληροφοριών για την ανάπτυξη νέων κινητήρων.

Πως στήθηκε η παγίδα

Οι υποψίες των γερμανών άρχισαν όταν ο Χόιλ δήλωσε – εγκαίρως είναι η αλήθεια – ότι στο τέλος της σεζόν θα παραιτηθεί . Η Mercedes θεωρεί ότι το στέλεχός της είχε ήδη αποφασίσει αν εργαστεί για τη Ferrari και τον κατηγορεί ότι προσπάθησε να αποσπάσει εμπιστευτικές πληροφορίες πριν αποχωρήσει, όπως ένα δελτίο αγώνος από το Grand Prix του 2015 στην Ουγγαρία, στοιχεία για τις ζημιές που παρουσιάστηκαν σε κινητήρες και άλλα.
Τα στοιχεία αυτά μπορούσε να τα αντλήσει ο Χόιλ από έναν υπολογιστή που του διέθεσε η γερμανική ομάδα. Ουσιαστικά του έστησαν παγίδα, δίνοντάς του μέσω του υπολογιστή όλες τις πληροφορίες που θα μπορούσε να προσφέρει στη Ferrari και περίμεναν να δουν πως θα τις διαχειριστεί.
Ειδικοί που προσέλαβε η Mercedes αποφάνθηκαν ότι ο Χόιλ απέσπασε τα διαθέσιμα στοιχεία και στην συνέχεια προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του. Στην αγωγή της η γερμανική ομάδα ζητά αποζημίωση για τα στοιχεία που εκλάπησαν αλλά και να του απαγορευτεί η εργασία σε κάθε άλλη ομάδα για την επόμενη σεζόν.
Σε ό,τι αφορά στην Ferrari, εκπρόσωπός της περιορίστηκε αν δηλώσει ότι ο Χόιλ δεν θα γίνει μέλος της τεχνικής ομάδας στο προσεχές μέλλον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια