FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Η Renault επιστρέφει στους αγώνες της Formula 1

Η Renault επιστρέφει στους αγώνες της Formula 1«Έφθασε η ώρα της μεγάλης επιστροφής στη Formula 1»! Η δήλωση ανήκει στον διευθύνοντα σύμβουλο της Renault Κάρλος Γκον, ο οποίος σε συνέντευξή του στη «Figaro» προαναγγέλλει την επιστροφή της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Ταχύτητας Αυτοκινήτου την επόμενη χρονιά.
 
«Η Renault θα επιστρέψει στους αγώνες ταχύτητας με τη δική της ομάδα. Και θα επιστρέψει στο Πρωτάθλημα του 2016. Είναι μια απόφαση που πήραμε έπειτα από αρκετών μηνών σκέψεις, συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με τους συνεταίρους και τους συνεργάτες μας στον κόσμο της Formula 1», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γαλλο-λιβανο-βραζιλιανικής καταγωγής μάνατζερ.
  
Η «Figaro» στην ιστοσελίδα της παρατηρεί, πάντως, ότι ο Γκον δεν διευκρίνισε το κόστος της νέας αυτής αθλητικής αλλά και τεχνολογικής περιπέτειας του ομίλου Renault-Nissan.
  
Η Renault είχε αποσύρει την αγωνιστική ομάδα της από τις πίστες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας το 2010. Από το 1977, που ξεκίνησαν τους αγώνες, έως την απόσυρσή τους τα μονοθέσια της Renault βρέθηκαν στην αφετηρία 303 αγώνων και πέρασαν πρώτα την καρό σημαία στους 35 εξ αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια