FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

F1: Κοντραρει με αποχωρηση και η Renault

ΚΑΛΑ μύγα τους τσίμπησε παιδιά; Μετά τη Ferrari και η Renault απειλεί με αποχώρηση από τη Φόρμουλα 1 την επόμενη χρονιά, εάν ισχύσει ο κανονισμός με το ανώτατο όριο προϋπολογισμού ύψους 40 εκατομμυρίων λιρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μετά τη Ferrari και η Renault αντιδρά στον κανονισμό του budget cap. Μία ημέρα μετά τις προειδοποιήσεις της πιο ιστορικής ομάδας στην F1, και η γαλλική εταιρεία που επανήλθε στην F1 το 2002, εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, στην οποία υποστηρίζει ότι «επανεξετάζει τη συμμετοχή της» στο πρωτάθλημα του 2010.
Η Renault εκφράζει δυσαρέσκεια για τον τρόπο με τον οποίο η FIA προσπαθεί να εντάξει στους κανονισμούς το λεγόμενο budget cap δίχως να συμβουλευτεί τις ομάδες, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι τέτοιοι νεωτερισμοί θα πρέπει να εξεταστούν με πιο προσεκτική ματιά. «Υπάρχει απογοήτευση διότι οι εποικοδομητικές προτάσεις της FOTA, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων για τη μείωση κόστους που θα ίσχυαν για την περίοδο 2009 – 2012, αν και μελετήθηκαν προσεκτικά από τα μέλη της, έχουν αγνοηθεί παντελώς, χωρίς καμία σύσκεψη της FIA με τις ομάδες», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της γαλλικής ομάδας.
Θα πρέπει να τονισθεί ότι η FOTA έχει τις ίδιες, εάν όχι χαμηλότερες, οικονομικές επιδιώξεις με τη FIA, αλλά η Renault θεωρεί ότι αυτές θα πρέπει να παρουσιαστούν με διαφορετικό τρόπο. «Η Renault πιστεύει ότι είναι απαραίτητο η διοίκηση του σπορ να συνεργάζεται σε ομαδικό πνεύμα με όλα τα μέλη (FIA, FOM, FOTA) ώστε να επιτευχθεί μία καλύτερη ισορροπία ανάμεσα στις δαπάνες και τα έσοδα. Είναι επίσης ισχυρή άποψη της Renault ότι όσοι εισέλθουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα πρέπει να τηρούν και να λειτουργούν κάτω από ίδιους κανονισμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια