FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Το μονοθεσιο της USGPE ετοιμο τον Οκτωβριο

Τον περασμένο Φεβρουάριο ανακοινώθηκε επίσημα από τους ιθύνοντες της αμερικανικής ομάδας USGPE ότι θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα F1 του 2010. Τεχνικός διευθυντής της ομάδας θα είναι ο Κεν Άντερσον και αγωνιστικός διευθυντής ο Πίτερ Γουίντσορ. Οι δύο τους ήταν αυτοί που εργάστηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να ολοκληρωθεί το σχέδιο της επιστροφής μιας αμερικανικής ομάδας στη F1. Η τελευταία φορά ήταν το διάστημα 1974-1976 με την Penske και με κινητήρα Cosworth -είχε χρησιμοποιηθεί και σασί από March– χωρίς να πετύχει κάτι αξιόλογο.
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών και συγκεκριμένα οι απειλές των ομάδων για αποχώρηση από το πρωτάθλημα ίσως να μην επηρεάσουν την απόφαση των ιθυνόντων της, παρότι πριν μερικές μέρες είχαν δηλώσει ότι το «budget cap» είναι εκείνο που τους έδωσε την ώθηση να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Οι δηλώσεις υποβολής των ομάδων για τη συμμετοχή τους στο νέο πρωτάθλημα του 2010 λήγουν στις 29 Μαίου, ενώ σύμφωνα με τη FIA οι συμμετοχές των ομάδων θα γίνουν γνωστές στο κοινό της F1 στις 12 Ιουνίου 2009.
Πάντως, μιλώντας στο Formula1.com και παρά το θολό τοπίο που υπάρχει τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Πίτερ Γουίντσορ δήλωσε πως υπολογίζουν ότι το νέο μονοθέσιο της USGPE θα κάνει ντεμπούτο μέσα στο Νοέμβριο: «Δουλεύουμε σκληρά και την ίδια χρονική στιγμή αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις για να δηλωθούμε στη FIA. To μονοθέσιο έχει σχεδιαστεί και ήδη θα ξεκινήσουμε να κατασκευάζουμε κάποια μέρη στα τέλη Ιουνίου, ενώ θα πρέπει να το έχουμε έτοιμο για να πατήσει στο έδαφος προς το τέλος Σεπτεμβρίου».
Οι δοκιμές θα αρχίσουν λίγο αργότερα, αφού όμως λίγο νωρίτερα θα έχουν μπει στο δρόμο των δοκιμών κάποια σημαντικά λειτουργικά μέρη του. «Θα αρχίσουμε κάποιες δοκιμές του μονοθεσίου και του συστήματος ανάρτησης το διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου. Θα το δούμε να δουλεύει μέσα στην πίστα την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Αν όμως όλα κυλήσουν καλά, θα θέλαμε να ξεκινήσουμε τις δοκιμές το διάστημα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου» πρόσθεσε ο Γουίντσορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια