FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Η Mercedes 'φλερταρει' τον Nico Rosberg στη McLaren

Ο "φάκελος" της πιθανής μεταγραφής του Nico Rosberg στη McLaren ανοίγει ξανά, δυόμισι χρόνια μετά τις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών. Τώρα ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes, Norbert Haug, παραδέχθηκε δημοσίως ότι η εταιρεία της Στουτγάρδης ενδιαφέρεται για τον 23χρονο Γερμανό.
Στο τέλος του 2007 η συμφωνία απέτυχε διότι ο Nico είχε συμβόλαιο με τη Williams. "Έπρεπε να το σεβαστούμε", λέει ο N. Haug. Ωστόσο, η βασικότερη αιτία ήταν ότι ο ίδιος ο Nico και ο manager και πατέρας του, Keke Rosberg, δεν ήθελαν να καταλήξει ο νεαρός πρωταθλητής του GP2 σε μια ομάδα που ξεκάθαρα θα έπρεπε να παίζει το ρόλο του δεύτερου οδηγού, πίσω από τον Lewis Hamilton. Στο τέλος του 2009 το συμβόλαιο λήγει, συνεπώς το μόνο που μπορεί να εμποδίζει την μετακίνηση του Nico στο Woking είναι η παρουσία του Lewis. Για την ακρίβεια, η δύναμη του Lewis μέσα στην ομάδα. Με την αποχώρηση του Ron Dennis και την αύξηση της παρεμβατικότητας της Mercedes, που κατέχει το 40% της McLaren, δεν αποκλείεται η ισορροπία δυνάμεων να μετατοπιστεί προς έναν Γερμανό οδηγό. Ο Nico, γιος του Φινλανδού Keke, έχει γερμανική υπηκοότητα.
"Δεν μπορούμε να συζητήσουμε δημόσια πως εξελίσσονται τα πράγματα, αλλά γνωρίζουμε καιρό τον Nico και είναι στη λίστα μας. Βεβαίως, είναι ξεκάθαρο ότι είναι στη λίστα πολλών ομάδων", τόνισε ο Norbert Haug.
"Δένοντας" τον J. Button
Στη Brawn GP τώρα, μετά την αποχώρηση της Honda το Δεκέμβριο 2008 -και στην προσπάθεια επιβίωσης της ομάδας του Μπράκλεϊ- ο Jenson Button δέχθηκε να λύσει το συμβόλαιό του με τη Honda περιφρονώντας μια παχυλή αποζημίωση και να υπογράψει μονοετές με τη Brawn GP, με μειωμένες αποδοχές.
Ο μισθός του έπεσε στα δύο εκατομμύρια δολάρια για το 2009, αλλά για εκείνον το βασικό κίνητρο ήταν να έχει στα χέρια του φέτος ένα μονοθέσιο σχεδιασμένο από τον Ross Brawn. "Θα μπορούσα να είχα πάρει τα λεφτά και να το έσκαγα - ήταν πολλά λεφτά" είπε πρόσφατα ο Αγγλος στους "Times" του Λονδίνου. "Αλλά τι νόημα θα είχε; Τι θα έκανα με τα λεφτά;"

Πληροφορίες αντλήθηκαν και απο το in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια