FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 17 Μαΐου 2009

H Litespeed πανετοιμη για συμμετοχη το 2010

ΜΕΤΑ τη LOLA φαίνεται ότι η F1 αποκτά άλλη δυναμική καθώς και η ομάδα της Litespeed, η οποία συμμετέχει στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Formula 3, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να καταθέσει αίτηση συμμετοχής στο πρωτάθλημα Formula 1 του 2010, υπό τους κανονισμούς του ορίου budget.
H Litespeed συμπορεύεται εδώ και καιρό με την MGI Ltd, της οποίας διευθύνων σύμβουλος είναι ο πρώην τεχνικός διευθυντής πολυάριθμων ομάδων (Force India, Toyota, Renault, Jordan), Mike Gascoyne και ελπίζει ότι θα αποτελεί μια από τις 13 ομάδες που θα επιλεγούν από τη FIA για να αγωνιστούν την επόμενη σεζόν. Ο διευθυντής της ομάδα, Nino Judge, ωστόσο υποστήριξε ότι δεν είναι καν σίγουρος ότι οι κανονισμοί που αφορούν το προαιρετικό όριο budget θα παραμείνουν ως έχουν (ή θα ισχύσουν καν…), αλλά πιστεύει ότι αυτή η περίοδος αποτελεί την καλύτερη χρονική στιγμή για να εισέλθει στη Formula 1.
Ο Judge επιβεβαίωσε φυσικά ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να προετοιμαστεί το μονοθέσιο και η ομάδα του θα πρέπει να λάβει κάποια ρίσκα για να εκμεταλλευτεί πλήρως το χρόνο που έχει στη διάθεσή της για να προετοιμαστεί. Το περιθώριο κατάθεσης αιτήσεων συμμετοχής για την επόμενη σεζόν λήγει στις 29 Μαΐου, με τη FIA να ανακοινώνει τις ομάδες που θα αγωνίζονται στο πρωτάθλημα του 2010 στις 12 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια