FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 16 Μαΐου 2009

H Lola γκαζωνει στην F1 από το 2010!

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ τελικά οι φήμες αρκετών οπαδών του αθλήματος και λαμβάνει πλέον σάρκα και οστά καθώς η Lola ανακοίνωσε σήμερα και επισήμως τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 το 2010. Η ιστορική ομάδα της F1, η οποία αποχώρησε από το άθλημα το 1997, ανακοίνωσε σήμερα ότι τα μονοθέσιά της θα βρίσκονται στο grid από την επόμενη χρονιά. Το κίνητρο που δελέασε την βρετανική εταιρεία ήταν η επίμαχη απόφαση της FIA να υιοθετήσει από το 2010 το ανώτατο όριο στον προϋπολογισμό των ομάδων ύψους 40 εκατομμυρίων λιρών (budget cap) και οι όποιες τεχνικές διευκολύνσεις το συνοδεύουν.
«Μετά από εκτίμηση των τεχνικών κανονισμών για τη μείωση του κόστους στις ομάδες της Φόρμουλα 1 που ανακοινώθηκε από τη FIA στις 29 Απριλίου, το Lola Group βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι θα υποβάλλει αίτηση εισόδου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 το 2010. Το αρχικό budget cap των 30 εκατομμυρίων λιρών, συν τους κινητήρες, κίνησε αρχικά το ενδιαφέρον της Lola. Η απόφαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού να αναθεωρήσει το ποσό αυτό στις 40 εκατομμύρια λίρες συν τους κινητήρες, τα έξοδα μάρκετινγκ, φιλοξενίας και τις αμοιβές των οδηγών, οδήγησαν σε επανεξέταση της πιθανότητας από τη Lola για να ακολουθήσει η επιβεβαίωση συμμετοχής στην F1.
To Lola Group πιστεύει ότι οι αποφάσεις του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού για τη μείωση του κόστους και την υιοθέτηση αναθεωρημένων τεχνικών κανονισμών που διευκολύνουν τη συμμετοχή νέων ομάδων στη Φόρμουλα 1, πρέπει να αγκαλιαστούν. Αυτό είναι το πιο σοφό όχι μόνο λόγω της ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας αλλά επειδή λαμβάνεται υπόψη η ανάγκη των νέων ομάδων να μπορούν να ανταγωνίζονται αξιόπιστα τις υπόλοιπες που έχουν περισσότερα χρόνια στο άθλημα" καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια