FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Formula 1: 'Καθαρισε' ο Button στα χρονομετρημενα

Ο Τζένσον Μπάτον θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στο Γκραν Πρι της Βαρκελώνης, αφού σε έναν συναρπαστικό τελευταίο γύρο, έκανε το ταχύτερο πέρασμα στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά. Αυτή είναι η τρίτη φορά σε πέντε αγώνες φέτος που ο πιλότος της Brawn GP θα ξεκινήσει την κορυφή του γκριντ και δίκαια του έχει αποδοθεί ο τίτλος του φαβορί.
Ο χρόνος που είχαν οι πιλότοι στη διάθεσή τους τελείωνε και ο Ουέμπερ ήταν πρώτος. Όμως, λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, ο Μπαρικέλο με καταπληκτικό χρόνο βρέθηκε στην πρώτη θέση Ο Μπάτον πέρασε τη γραμμή και 2 δευτερόλεπτα αργότερα έπεσε η σημαία. Όσοι ήταν στην πίστα είχαν δικαίωμα να ολοκληρώσουν το γύρο τους και έτσι ο Φέτελ έκλεψε την πολ ποζίσιον από την Brawn για να τη χαρίσει στη Red Bull. Και όμως, ο Μπάτον ήρθε με φόρα και ενάμισι λεπτό μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας έφτασε στον τερματισμό κάνοντας έναν καταπληκτικό χρόνο που τον στέλνει στην κορυφή.
Απογοήτευση της ημέρας αποτέλεσε η παρουσία απο τον Κίμι Ράικονεν. Ο Φινλανδός ήταν κάκιστος στα χρονομετρημένα και έμεινε στη 16η θέση, χάνοντας την είσοδο στον ημιτελικό από τον Μπουεμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια