FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Αγωνας Νο3 ΣΤΙς Σερρες για το Πανελληνιο Πρωταθλημα Καρτ

Στην πίστα καρτ των Σερρών συνεχίστηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καρτ με τον 3ο γύρο της χρονιάς. Οι πενήντα ένας οδηγοί που έδωσαν το παρόν προβληματίστηκαν μόνο από τον καιρό που στην αρχή της ημέρας τουλάχιστον ήταν βροχερός. Μάλιστα οι κατατακτήριες δοκιμές έγιναν με αρκετή υγρασία στην πίστα γεγονός που έφερε ανακατατάξεις στα grid των τεσσάρων κατηγοριών δημιουργώντας ακόμη καλύτερες προϋποθέσεις για θέαμα στους αγώνες.
Ένα από τα θύματα των κατατακτηρίων ήταν ο Αλέξανδρος Ντριο της PRT Motorsport που στήθηκε στην 6η θέση του grid του πρώτου αγώνα της Μίνι την στιγμή που ο μεγάλος του αντίπαλος Χρήστος Σαγανάς φιγουράριζε στην pole position. Βέβαια ο οδηγός της Athens Kart Shop κάθε άλλο παρά εύκολο αγώνα είχε αφού κατά διαστήματα έχασε την πρωτοπορία από τον Νίκο Καϊάφα της Team Senna και από τον Θεόδωρο Ζαχαρέλη της Grillakis Racing. Παρόλα αυτά κατάφερε να ανακάμψει και στο τέλος να επιβληθεί του Ντριο που με την σειρά του πέτυχε να σκαρφαλώσει μέχρι τη δεύτερη θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Ζαχαρέλης στην καλύτερη του φετινή εμφάνιση. Στον δεύτερο τελικό Σαγανάς και Ντριο έδωσαν για μια ακόμη φορά το δικό τους σόου! Συνεχείς εναλλαγές θέσεων και μάχη που τελικά βρήκε τον Σαγανά θριαμβευτή και τον έφερε με 79 βαθμούς μια ανάσα από τον Ντριο που προηγείται στη βαθμολογία με 81. Πίσω από τους δυο μονομάχους τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Στέγγος της Athens Kart Shop επικρατώντας στο θεαματικό τρενάκι που είχε στήσει παρέα με τους Καϊάφα, Ευμορφόπουλο και Ζαχαρέλη.
Τέσσερις νικητές σε έξι αγώνες και έξι οδηγοί σε απόσταση αναπνοής στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Αυτή είναι η κατάσταση στην πιο αμφίρροπη κατηγορία του φετινού πρωταθλήματος, την KF3. Στα χρονομετρημένα, ο Δημήτρης Βασιλέρης της Zanardi Hellas εξασφάλισε την pole μπροστά από τον αναγεννημένο Φίλιππο Καλέση που πέρασε στην PRT Motorsport. Αντίθετα, ο Χρήστος Κουτσοδήμος της Grillakis Racing ξεκίνησε 9ος αλλά κάνοντας εξαιρετικό αγώνα κατάφερε να αναρριχηθεί μέχρι την πρώτη θέση πριν αντιμετωπίσει προβλήματα και υποχωρήσει. Ανάλογη τύχη είχαν οι Καλέσης(PRT Motorsport), Νίκος Κυδωνάκης (MR Karting) που έχασαν τις ελπίδες τους για νίκη μετά από μια επαφή και ο Αλέξανδρος Δαριβιανάκης (Zanardi Hellas) που εγκατέλειψε από μηχανικό πρόβλημα. Έτσι ο δρόμος του αλάνθαστου Βασιλέρη προς την καρό σημαία ήταν βατός, ενώ πίσω του βρέθηκαν ο Γιάννης Κελεσίδης της PRT και ο Στράτος Κυρλαγκίτσης της Grillakis Racing. Στον δεύτερο τελικό ήταν η σειρά του Κυρλαγκίτση να λάμψει. Ο Θεσσαλονικιός πήρε την πρώτη του νίκη στην κατηγορία με άνεση μπροστά από τον Κουτσοδήμο που ανέκαμψε από την 7η θέση του grid. Για το τελευταίο σκαλί του βάθρου δόθηκε μάχη ανάμεσα στους Κυδωνάκη και Βασιλέρη με επικρατέστερο τον πρώτο, ενώ πίσω τους τερμάτισε ο Καλέσης έχοντας ξεκινήσει τελευταίος. Στη βαθμολογία ο Βασιλέρης πέρασε επικεφαλής με 55 βαθμούς όμως πίσω του συνωστίζονται οι Κουτσοδήμος με 48, Κελεσίδης με 47, Κυρλαγκίτσης με 45, Ζερβάκος με 43 και ο Δαριβιανάκης με 42.
Στην KF2 ο Παύλος Ξυνός της Athens Kart Shop άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις κατακτώντας την pole όμως η συνέχεια αποδείχτηκε απογοητευτική για αυτόν. Στην εκκίνηση έστριψε μπροστά από τους Γιώργο Νικητίδη (Speed Force), Βασίλη Κοτέογλου (PRT Motorsport) και Αντώνη Μπουραντά (Grillakis Racing) όμως γρήγορα βρέθηκε εκτός πίστας χάνοντας πολλές θέσεις. Την πρωτοπορία ανέλαβε ο Νικητίδης που έδωσε μάχη με τον Κοτέογλου μέχρι να προδοθεί από την αλυσίδα του αφήνοντας τον νεαρό Σερραίο ανενόχλητο στην πορεία του για την νίκη. Πίσω του τερμάτισε ο Νίκος Κομνός της Grillakis Racing κάνοντας πολύ καλό αγώνα, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Λευτέρης Κυδωνάκης της MR Karting επικρατώντας του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη της PRT Motorsport. Στον δεύτερο τελικό ο Κοτέογλου ανέλαβε από την αρχή τα ηνία μπροστά από τον Παναγιώτη Κυριακού που έκανε εξαιρετική εκκίνηση. Πιο πίσω ο Ξυνός έκανε καλό αγώνα κερδίζοντας θέσεις όμως στην προσπάθεια του να περάσει τον Κυριακού τα δυο καρτ ήρθαν σε επαφή. Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν με μαύρη σημαία τον Ξυνό, ενώ από την πλευρά του ο Κυριακού έχασε έδαφος αφήνοντας την μάχη της δεύτερης θέσης στους Κομνό και Μπουραντά. Ο τελευταίος όμως προδόθηκε από την αλυσίδα του και έτσι το τελευταίο σκαλί του βάθρου πέρασε στον «συνήθη ύποπτο» Κυδωνάκη που διατηρείται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 56 βαθμούς χάρη στην αξιοσημείωτη σταθερότητά του. Στην κορυφή πλέον φιγουράρει ο Κοτέογλου με 64 βαθμούς, ενώ ο Ξυνός υποχώρησε στην τρίτη θέση με 45 βαθμούς.

Τέλος, στην ΚΖ2 ο Γιάννης Παπαρέγκας της Team Senna κατέκτησε δυο φορές το ψηλότερο σκαλί του βάθρου και πλέον βρίσκεται στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Βέβαια, ο Θεσσαλονικιός οδηγός μόχθησε στον πρώτο τελικό να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Μιχάλη Κ. Χαλκιόπουλου της Silk Oil Racing. Ο νεαρός Ροδίτης διατήρησε το 100% στις pole positions φέτος όμως η νίκη του ξέφυγε και πάλι, αυτή τη φορά δυο γύρους πριν την καρό σημαία. Παπαρέγκας και Χαλκιόπουλος έδωσαν μάχη ρόδα με ρόδα, με τον πρώτο να επικρατεί και τον δεύτερο να καταλήγει εκτός πίστας, χαρίζοντας τη δεύτερη θέση στον Κωνσταντίνο Γκόντζο της VK Performance. Το βάθρο συμπλήρωσε ένας ακόμη οδηγός της Team Senna, ο Στέργιος Σαμαράς. Στον δεύτερο τελικό ο Παπαρέγκας επικράτησε ευκολότερα με τον Χαλκιόπουλο να ανακάμπτει στη δεύτερη θέση και τον Γκόντζο να τον ακολουθεί. Στη βαθμολογία, τον Παπαρέγκα που προηγείται με 64 βαθμούς, ακολουθεί ο Τζαμαριαδάκης της Zanardi Hellas με 56 και ο Χαλκιόπουλος με 53.
Η επόμενη στάση για τους οδηγούς του Πανελλήνιου πρωταθλήματος είναι η πίστα Kartmania στην Πάτρα στις 5 Ιουλίου. Πιο πριν όμως, αρκετοί από αυτούς αναμένεται να εκπροσωπήσουν τα Ελληνικά χρώματα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Νοτιοανατολικής Ευρώπης που θα λάβει χώρα στις 10 Μαρτίου στο Χάσκοβο της Βουλγαρίας.
Πληροφορίες προέρχονται και απο το kartingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια