FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Ποινες με αναστολη στην McLaren!

Αρχισαν τα όργαναν καθώς με τρεις αγώνες αποκλεισμό με αναστολή για δυσφήμηση του αθλήματος τιμωρήθηκε τελικά η McLaren από την FIA, καθώς κρίθηκε ένοχη για το αδίκημα της παραπλάνησης των αγωνοδικών στα GP Αυστραλίας και Μαλαισίας. Ακολουθώντας την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, η ποινή τίθεται σε ισχύ μόνο εφόσον η βρετανική ομάδα παραβεί ξανά το άρθρο 151c του Διεθνούς Αθλητικού Κώδικα μέσα στους επόμενους 12 μήνες.
Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη (29/4) στο Παρίσι ενώπιον του Παγκόσμιου Συμβουλίου του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Ο επικεφαλής της McLaren, Μάρτιν Γουίτμαρς, μίλησε στους δικαστές χωρίς την βοήθεια νομικού συμβούλου, επιεβεβαιώνοντας τις ευθύνες της ομάδας του και ζητώντας συγγνώμη για όσα διαδραματίστηκαν. Παρότι η βρετανική ομάδα κινδύνεψε με την πιθανότητα αποβολής από το πρωτάθλημα κατασκευαστών, η FIA τελικά αποφάσισε να μην εξαντλήσει την αυστηρότητά της, αποδεχόμενη τον "ανοιχτό και ειλικρινή τρόπο με τον οποίο ο κ. Μάρτιν Γουίτμαρς απευθύνθηκε στο WMSC και την αλλαγή κουλτούρας που ξεκαθάρισε ότι έγινε στην ομάδα του".
Η McLaren κλήθηκε σε απολογία καθώς ο πρώην αθλητικός διευθυντής της, Ντέιβ Ράιαν, και ο Λιούις Χάμιλτον είχαν πει ψέματα στους αγωνοδίκες για το αν είχε δοθεί εντολή στον νυν παγκόσμιο πρωταθλητή να αφήσει τον Γιάρνο Τρούλι να τον προσπεράσει υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας κατά τη διάρκεια του GP Αυστραλίας. Η παρατυπία τους αποδείχτηκε από τις συνομιλίες του Χάμιλτον με την ομάδα του μέσω του ασυρμάτου και τις δηλώσεις που έκανε ο βρετανός πιλότος σε εκπροσώπους του Τύπου αμέσως μετά τον αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια