FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Οδηγειστε μονοθεσιο της F1 απο το κινητο σας!


ΕΙΝΑΙ αλήθεια ότι όταν υπάρχει η τεχνολογία όλα μπορούν να συμβούν όπως η καμπάνια που πραγματοποίησε η Vodafone στα πλαίσια της χορηγίας της στην Formula 1.
Στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο απεικονίζεται ο πιλότος της F1, Lewis Hamilton, να οδηγεί το μονοθέσιο της McLaren Mercedes μέσω Bluetooth από ένα Blackberry Storm.
Ουσιαστικά αυτή την φορά η εταιρεία μετέτρεψε το μονοθέσιο σε τηλακατευθυνόμενο ελέγχοντάς το από απόσταση.
Ο Hamilton ελέγχει το όχημα χάρη στους επιταχυντές που βρίσκονται ενσωματωμένοι στο κινητό τηλέφωνο ενώ ελέγχει το γκάζι ακουμπώντας τα κουμπιά της οθόνης αφής. Κάθε φορά που στρίβει το τηλέφωνο δεξιά η συσκευή αντιλαμβάνεται την κίνηση χάρη στους ενσωματωμένους επιταχυντές και δίνει σήμα στο αυτοκίνητο να στρίψει δεξιά. Μπορείτε να δείτε πως λειτουργεί το σύστημα στο πρώτο μέρος του βίντεο όπου οι δυο νεαροί κάνουν επίδειξη χρησιμοποιώντας ένα πραγματικό τηλεκατευθυνόμενο. Στη συνέχεια εφαρμόζουν το σύστημα στην McLaren Mercedes και δίνουν τα χειριστήρια στον Hamilton. Το βίντεο είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό, ειδικά μετά το 1’50’’ που τα χειριστήρια αναλαμβάνει ο Hamilton.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια