FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Σε κριση η Ferrari μετα τις απανωτες αποτυχιες!

ΚΑΤΙ συμβαίνει στη Ferrari αποχωρώντας απο τον πρώτο αγώνα της χρονιάς χωρίς κανένα βαθμό και μάλιστα να έχει συνέχεια. Το να αποχωρεί όμως και από τον 2ο με άδεια χέρια είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να πιστέψει και ιδίως οι tifosi. Οι υπεύθυνοι της ομάδας είχαν μεγάλες ατυχίες από τότε που ο Jean Todt άφησε τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή, λαμβάνοντας ρίσκα που τους έφεραν σε δύσκολη θέση και ουσιαστικά κατέστρεψαν τον αγώνα του Kimi Raikkonen. Φυσικά εάν η βροχή έφτανε την ώρα που υπολόγιζαν ίσως σήμερα τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, ωστόσο η ιστορία της Ferrari δεν είναι κουρέλι και φωνές μέσα στην ομάδα ζητούν ανοικτά το κεφάλι του Stefano Domenicali. Ο Felipe Massa τον στήριξε σήμερα, και ο ίδιος μίλησε για ευθύνες που αναλογούν σε όλους αλλά ένα είναι σίγουρο: Το κλίμα στη Ferrari είναι άσχημο και αναζητούνται άμεσα λύσεις.

Felipe Massa (9ος): Έγινε ένας χαοτικός αγώνας και είναι πολύ εύκολο σε αυτές τις συνθήκες να πάρεις αποφάσεις που στο τέλος αποδεικνύονται λάθος. Όταν βάλαμε τα βρόχινα ελαστικά περιμέναμε έντονη βροχή σύντομα. Δυστυχώς η βροχή ήταν ασθενής. Για το λόγο αυτό μπήκα και πάλι για να βάλω τα ενδιάμεσα και αμέσως μετά άρχισε η καταιγίδα. Είναι κρίμα γιατί θα μπορούσα να βρεθώ στους βαθμούς. Σίγουρα πρέπει να αναλύσουμε τα λάθη μας και να κατανοήσουμε πώς θα μπορέσουμε να τα αποφύγουμε στο μέλλον αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάποια επαναστατική προσέγγιση όπως απαιτούν οι πιο συναισθηματικοί: Θα ήταν λάθος επειδή εδώ δεν πρόκειται για περίπτωση όπου ξαφνικά γίναμε ηλίθιοι.
Kimi raikkonen (14ος): Ήμασταν σε καλή θέση όταν ήρθε η ώρα για τον πρώτο ανεφοδιασμό και εκεί κάνανε λάθος χρησιμοποιώντας τα βρόχινα ελαστικά ενώ ο καιρός δεν ήταν ακόμα κακός. Ουσιαστικά εκεί περίπου τελείωσε ο αγώνας μου. Όταν τελικά βγήκε η κόκκινη σημαία οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες. Υπήρχε τόσο πολύ νερό στην πίστα και δεν μπορούσα να οδηγήσω το μονοθέσιο ούτε με 2η ταχύτητα. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν ξεκινήσαμε καλά τη σεζόν. Στη Μελβούρνη έκανα εγώ το λάθος και εδώ η ομάδα. Το αποτέλεσμα είναι ότι φτάσαμε εδώ χωρίς βαθμούς .

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια