FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Φορμουλα 1: Πλωρη για πρωτια βαζουν οι Βρετανοι

Το δεύτερο γκραν πρι της φετινής σεζόν που διεξήχθη στην πίστα της Μαλαισίας μπορεί να μην ολοκληρώθηκε ποτέ, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Τζένσον Μπάτον και την «Μπρον GP» να συνεχίσουν την προέλασή τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1.
Ο αγώνας διακόπηκε στον 33ο γύρο λόγω έντονης βροχόπτωσης και δεν ξανάρχισε ποτέ. Ετσι μέτρησε η κατάταξη που υπήρχε εκείνη τη στιγμή, με τους οδηγούς και τις ομάδες, όμως, να παίρνουν τους μισούς βαθμούς από τους κανονικούς, καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί το 75% του αγώνα.
Νικητής, λοιπόν, αναδείχθηκε ο Βρετανός Τζένσον Μπάτον, που ούτε στα όνειρά του δεν πρέπει να είχε φανταστεί τόσο εντυπωσιακό ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ δεύτερος ήταν ο Γερμανός Νικ Χάιντφελντ με BMW και τρίτος ο συμπατριώτης του Τίμο Γκλοκ με Τογιότα. Οσο για τη Φεράρι, μετά τη Μελβούρνη τα μονοθέσιά της απογοήτευσαν και στη Μαλαισία, καθώς ο Ραϊκόνεν και ο Μάσα δεν κατάφεραν να μπουν στη βαθμολογούμενη οκτάδα.
Στη βαθμολογία των οδηγών μετά τα δύο πρώτα γκραν πρι της χρονιάς ο Μπάτον έχει 15 βαθμούς, ενώ δεύτερος είναι ο ομόσταβλός του, Ρούμπενς Μπαρικέλο, ο οποίος τερμάτισε πέμπτος χθες με 10. Στην τρίτη θέση είναι ο Ιταλός Γιάρνο Τρούλι με 8,5 βαθμούς, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Γερμανοί Τίμο Γκλοκ και Νικ Χάιντφλεντ με 8 και 4 βαθμούς αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια