FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 25 Απριλίου 2009

F1: Ανετος στις δοκιμες ο Rosberg!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και αήττητος δείχνει στις ελεύθερες δοκιμές ο Νίκο Ρόσμπεργκ καθώς έχει κατακτήσει στις επτά από τις έντεκα μέχρι τώρα στο νέο Gp του Μπαχρέιν. Ο Γερμανός πιλότος της Williams απέδωσε εξαιρετικά κατά την διάρκεια των δοκιμών, αλλά στον αγώνα φαίνεται ότι υστερεί προκειμένου να αγγίξει το βάθρο, καθώς την τελευταία στιγμή αποσύρεται. Αυτή την φορά ο Ρόσμπεργκ φορώντας στο μονθέσιο τη μαλακή γόμα ελαστικών για την FW31, κατέληξε σε μία ακόμη περίοδο ελεύθερων δοκιμών ταχύτερος όλων με χρόνο 1:33.339. Η προσπάθειά του ήρθε νικηφόρα σε μια κρίσιμη στιγμή δεδομένου ότι ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος κρίνοντας απο το γεγονός ότι η διαφορά των 13 πρώτων πιλότων κυμαίνεται στο 1 δευτερόλεπτο, ενώ τον πρώτο από τον 20ό χωρίζουν 1,45 δευτερόλεπτα!
Το δεύτερο καλύτερο χρόνο το απόγευμα ολοκλήρωσε εκπληκτικά ο Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός πρώην παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν εντυπωσίασε στις πρωϊνές δοκιμές καθώς κινηήθηκε σσε χαμηλές επιδόσεις στην πίστα. Απόδοση που συνεχίστηκε και στην αρχή των απογευματινών δοκιμών. Ακολούθως, αφαίρεσε μερικά καύσιμα από το μονοθέσιό του, βρήκε και το κατάλληλο στήσιμο και ανέκαμψε τερματίζοντας πίσω από τον Ρόσμπεργκ με διαφορά μόλις δύο δέκατα του δευτερολέπτου.
Τα νέα δεν ήταν τόσο ευχάριστα για τον έτερο οδηγό της γαλλικής ομάδας Νέλσον Πικέ Τζ. καθώς ένα τετ-α-κε κατά την διάρκεια των δοκιμών είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει το εμπρός της R29. Ετσι, ο βραζιλιάνος εισήλθε στα πιτς για την αντικατάστασή του με αποτέλεσμα να πέσει στην 15η θέση. Τον τρίτο καλύτερο χρόνο χθες το απόγευμα στο Μπαχρέιν σημείωσε ο Γιάρνο Τρούλι. Και οι δύο Toyota μπήκαν πολύ δυνατά και εκμεταλλευόμενες τη μαλακή γόμα των ελαστικών, γυρνούσαν την πίστα σε πολύ καλούς χρόνους. Λόγω του έντονου ανταγωνισμού μόνο ο Τρούλι κατάφερε να κρατηθεί στην τρίτη θέση ενώ ο Γκλοκ έπεσε στην όγδοη. Αιτία ήταν οι RB5 των Φέτελ και Βέμπερ που ανέβηκαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα, 15 λεπτά πριν τη λήξη των δοκιμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια