FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Λευκο πανι θα παραδωσει φετος η Ferrari;

ΕΙΧΑΜΕ τονίσει ότι όταν λείπει ένας Θρύλος τότε όλα μπορούν να συμβούν ακόμα και όταν ο Στέφανο Ντομενικάλι παραδέχτηκε θεωρείται άμεσα εφικτό η Ferrari να μείνει μπουκάλα την φετινή αγωνιστική περίοδο και να εστιάσει την προσοχή της στις προετοιμασίες για την επόμενη. Η Scuderia έχει τρομερές απώλειες από το 1981, παραμένοντας χωρίς βαθμό ύστερα από τους τρεις πρώτους αγώνες της χρονιάς.
Τον επόμενο μήνα στην Βαρκελώνη σχεδιάζει να ανεβάσει στροφές χάρις σε έναν καινούργιο διπλό διαχύτη στα μονοθέσιά της, παρόμοιο με των Brawn, Williams και Toyota. Σε περίπτωση που δεν έχουν τα ανάλογα αποτελέσματα στην απόδοση της F60, είναι πιθανό να στρέψει το ενδιαφέρον της στο 2010. Ερωτώμενος απο τους δημοσιογράφους ο Ντομενικάλι για το πότε η ομάδα του θα αποφάσιζε να αρχίσει να εργάζεταιπάνω στο μονοθέσιο της επόμενης σεζόν, σημείωσε:
«Πιστεύω ότι σίγουρα θα δούμε στην Ισπανία που είμαστε. Εκείνη την περίοδο θα εξετάσουμε ποια πραγματικά είναι η κατάσταση, δηλαδή όταν επιστρέψουμε στην Ευρώπη».
Ωστόσο ο επικεφαλής της Ferrari υπογράμμισε ότι η αντιγραφή και μόνο του πίσω μέρος των μονοθεσίων που πρωταγωνιστούν εφέτος, δεν αποτελεί πανάκεια που θα λύσει ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα της ομάδας. «Η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη. Ο διαχύτης σού δίνει κάποιο όφελος, αλλά θα ήταν λάθος να πιστέψουμε ότι είναι το μόνο κλειδί. Εχουμε δει για παράδειγμα ότι η Red Bull έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με το μονοθέσιό της.
" Είχαν περισσότερο χρόνο και έστρεψαν την προσοχή τους στο φετινό πρότζεκτ πολύ νωρίτερα από εμάς. Αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να την σκεφτούμε..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια