FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

F1: Η Red Bull φλερτάρει την Mercedes!

Στην Κίνα η Red Bull ήταν η μόνη ομάδα που διαπίστωσε ότι και χωρίς διαχύτη αλλά με ένα άρτια σχεδιασμένο μονοθέσιο εισήλθε άνετα στο κλαμπ των νικητών. Εκτός όμως του πολύ καλού μονοθεσίου, χρειάζεται και ένας εξίσου καλός κινητήρας. Οπότε, οι άνθρωποι της Red Bull φαίνεται να υλοποιούν την παροιμία «όποιος θέλει να ζυμώσει πέντε μέρες κοσκινίζει», και αποφάσισαν να προετοιμαστούν για το μέλλον, χτυπώντας την πόρτα της Mercedes.
Ναι, είναι γνωστό ότι η Red Bull συνεργάζεται φέτος με τη Renault και οι γαλλικοί κινητήρες, μέχρι στιγμής, δείχνουν αξιόπιστοι, αλλά το θέμα είναι αλλού. Στην ισχύ, διότι η Mercedes κατασκευάζει τα πιο δυνατά V8 μηχανικά σύνολα στην F1.
Φυσικά ο διευθυντής της ομάδας της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ δηλώνει δημόσια ότι είναι πολύ νωρίς για να αποφασιστεί κάτι τέτοιο, εντούτοις τα πηγαδάκια λένε ότι οι συζητήσεις των δύο πλευρών έχουν προχωρήσει. Το ζήτημα όμως είναι ότι η Mercedes έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να παράσχει τους κινητήρες της σε περισσότερες από τρεις ομάδες. Μία σίγουρα είναι η McLaren, η δεύτερη είναι η Force India και αν η τρίτη γίνει η Red Bull, τότε αυτομάτως η Brawn θα ξεκινήσει την αναζήτηση προμηθευτή κινητήρων. Και το παιχνίδι έχει την δική του ιστορία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια