FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

Mπριατόρε: Εμπαργκο σε τηλεοπτικα δικαιωματα για την Brawn GP

ΤΑ προβλήματα για μια Ομάδα που έκανε την διαφορά συνεχιζονται καθώς ο επικεφαλής της Renault και πρόεδρος του εμπορικού τμήματος της FOTA (σύνδεσμος των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα F1) στα πλαίσια του κινέζικου Grand Prix άρχισε τις διαμάχες με τη Brawn GP. Κύρια αιτία αποτέλεσε η απόφαση της FIA περί μονιμότητας των νέων διαχυτών που έφεραν τα μονοθέσια των Brawn GP, Williams και Toyota
Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πηγές η 'έκρηξη' του Ιταλού ισχυρού άδρα, ήταν και η πρότασή του να μην εισπράξει χρήματα η ομάδα του Ρος Μπράουν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τη σεζόν του 2009 κάνοντας ένα ιδιότυπο Εμπάργκο. Το ποσό αυτό που υπολογίζεται στα 30 εκατομμύρια ευρώ, αναλογούσε στη Honda και όπως αναφέρεται, η Brawn GP, ως διάδοχος της ιαπωνικής ομάδας θεωρητικά έχει το δικαίωμα να το εισπράξει.
Το ζήτημα περιπλέκεται περισσότερο διότι σύμφωνα με τους κανονισμούς, μία νέα ομάδα που εισέρχεται στην χώρο της Φόρμουλα 1 για τρία χρόνια δεν έχει μερίδιο στα τηλεοπτικά δικαιώματα. Λύση στο ζήτημα αναμένεται να δοθεί από το Μπερνι Εκλεστόουν, ο οποίος επιθυμεί, σύμφωνα με πληροφορίες, να δοθούν τα χρήματα στη Brawn GP.
Ο Μπριατόρε έχει πάρει φόρα. Όπως δήλωσε θα προτείνει στην επόμενη συνεδρίαση της FOTA που διεξάγεται μετά το Grand Prix του Μπαχρέιν, τα χρήματα όχι μόνο να μην δοθούν στη Brawn GP αλλά να μοιραστούν στις υπόλοιπες ομάδες προκειμένου να καλύψουν τα έξοδά τους για την εξέλιξη του νέου διαχύτη!
«Η πρότασή μου είναι η εξής: Ο Μπράουν είναι πλούσιος. Η Honda έχει πληρώσει για τη συμμετοχή του και του έχει δώσει άλλα 130 εκατομμύρια ευρώ. Σίγουρα είναι πλουσιότερος από εμένα. Αυτή τη στιγμή η θέση μου είναι ότι η διανομή των χρημάτων πρέπει να εξεταστεί από την αρχή καθώς εξαναγκάζομαι να βρω χρήματα από κάπου διότι η χρονιά δεν μπορεί να τελειώσει με κανέναν να είναι ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από τη Βrawn», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φλάβιο Μπιατόρε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια