FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Πανελληνιο Πρωταθλημα Καρτ 2ος Γυρος: Κοντρες και θεαμα στη Θεσσαλονικη

Με τον 2ο γύρο της χρονιάς συνεχίστηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καρτ στην πίστα Drive Park της Θεσσαλονίκης. Οι μάχες που πρόσφεραν στους πολυάριθμους θεατές οι εξήντα πέντε οδηγοί ήταν χορταστικές ενώ και η οργάνωση της λέσχης ΑΣΠΙΣ ήταν εφάμιλλη των υψηλών δεδομένων που έθεσαν οι άνθρωποί της στο Βαλκανικό Κύπελλο της περσινής χρονιάς.
Στην Μίνι ο Αλέξανδρος Ντριο πέτυχε το απόλυτο και έμεινε χωρίς συγκάτοικο στην κορυφή της βαθμολογίας. Στον πρώτο τελικό ο οδηγός της PRT άφησε άνετα πίσω του τον Χρήστο Σαγανά της Athens Kart Shop που ασχολήθηκε περισσότερο με τον έλεγχο των Ψαλτάκη και Ευμορφόπουλου που τον ακολούθησαν παρά με το κυνήγι του νικητή. Στον δεύτερο τελικό ο Ντριο είχε σαφώς πιο δύσκολο έργο αφού δέχτηκε ασφυκτική πίεση από τον Στέφανο Ευμορφόπουλο. Οι δυο νεαροί άλλαξαν αρκετές φορές θέσεις όμως ο Θεσσαλονικιός οδηγός της Speed Force δεν έμελλε να γευτεί τη χαρά μιας νίκης εντός έδρας. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Σαγανάς που πλέον βρίσκεται οκτώ βαθμούς πίσω από τον Ντριο (57 βαθμοί) στη βαθμολογία. Οι δυο τους βέβαια έχουν αποσπαστεί από τους Μάρκο Ψαλτάκη (35 βαθμοί) και Νίκο Καϊάφα (33 βαθμοί) της Grillakis Racing που ακολουθούν.
Στην KF3 ο Χρήστος Κουτσοδήμος της Grillakis Racing έκλεψε την παράσταση στην πρώτη του εμφάνιση για φέτος. Στον πρώτο τελικό ο πρωταθλητής του 2008 τερμάτισε εμπρός από τον Αλέξανδρο Δαριβιανάκη που δεν έδειξε ικανός να διεκδικήσει την νίκη. Για τον Ηρακλειώτη οδηγό της Zanardi Hellas τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο άσχημα στον δεύτερο τελικό αφού “λάδωσε” τον κινητήρα του και έτσι τέθηκε εκτός μάχης. Αυτό όχι μόνο επέτρεψε στον Κουτσοδήμο να ζευγαρώσει με ευκολία τις νίκες του αλλά έδωσε βαθμολογική ανάσα στους διώκτες του Δαριβιανάκη που βέβαια εξακολουθεί να είναι επικεφαλής της βαθμολογίας με 42 βαθμούς. Ακολουθούν ο Γιάννης Κελεσίδης της PRT (35 βαθμοί) και ο Δημήτρης Βασιλέρης της Zanardi Hellas που έφτασε τους 31 βαθμούς χάρη στη δεύτερη θέση που κατέκτησε με πολύ καλή απόδοση στον δεύτερο τελικό. Στα θετικά και η εμφάνιση του Στράτου Κυρλαγκίτση της Grillakis Racing που ανέβηκε δυο φορές στο βάθρο.
Στην KF2 ο Παύλος Ξυνός της Athens Kart Shop και ο Βασίλης Κοτέογλου της PRT μοιράστηκαν τις νίκες σε δυο αγώνες με αρκετό σασπένς και ανατροπές. Στον πρώτο τελικό ο Ξυνός ξεκίνησε δυνατά όμως στο δεύτερο μισό ο τοπικός Αντώνης Μπουραντάς της Grillakis Racing ψαλίδισε τη διαφορά. Η πρώτη θέση δεν άλλαξε χέρια όμως αυτό ήταν μόνο το ορεκτικό στην μάχη των δυο οδηγών. Στον δεύτερο τελικό ο Μπουραντάς τόλμησε την κίνηση που δεν έκανε πιο πριν αλλά δυστυχώς αυτή δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Τα καρτ των δυο μονομάχων ακούμπησαν με αποτέλεσμα ο μεν Ξυνός να βρεθεί εκτός αγώνα, ο δε Μπουραντάς αρκετά πίσω στην κατάταξη. Την κατάσταση εκμεταλλεύτηκε ιδανικά ο Κοτέογλου που κέρδισε εμπρός από τον Γιώργο Νικητίδη της Speed Force και τον Λευτέρη Κυδωνάκη της MR Karting. Ο τελευταίος είχε επίσης ανέβει στο βάθρο στον πρώτο τελικό και πλέον φιγουράρει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 36 βαθμούς, μόλις 3 μακριά από τον Ξυνό.
Στην ΚΖ2 ο Θεσσαλονικιός Γιάννης Παπαρέγκας δεν έδωσε κανένα περιθώριο στον ανταγωνισμό κερδίζοντας άνετα τους αγώνες. Ο Μανώλης Τζαμαριαδάκης και ο Μιχάλης Κ. Χαλκιόπουλος συμπλήρωσαν και στις δυο περιπτώσεις το βάθρο, με τον Χανιώτη οδηγό της Zanardi Hellas να τερματίζει δεύτερος στον πρώτο τελικό και τον Ροδίτη της Silk Oil Racing να κατακτά την θέση στον δεύτερο. Τα αποτελέσματα αυτά επέτρεψαν στον Τζαμαριαδάκη να διατηρήσει το προβάδισμά του στη βαθμολογία αφού πλέον έχει 47 βαθμούς, έναντι 34 των Παπαρέγκα και Χαλκιόπουλου που ακολουθούν.
Τέλος, στην Εθνική 125 ο Γιάννης Τζέκος της Thessaloniki Kart Shop επανέλαβε τον περσινό του θρίαμβο κερδίζοντας με μεγάλη διαφορά τους δυο αγώνες. Τον νικητή ακολούθησαν στον πρώτο τελικό ο Μιχάλης Παπαβασιλείου και στον δεύτερο ο Λευτέρης Μυλωνάς της Speed Force, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε σταθερά ο Αναστάσιος Μπέκος της Maranello Kart Hellas. Ο Μπέκος διατήρησε έτσι το προβάδισμά του στη βαθμολογία με 50 βαθμούς, όμως πλέον ο Τζέκος βρίσκεται σε απόσταση βολής με 47 βαθμούς, ενώ από κοντά ακολουθεί και η Μαρία Ορφανίδου της VK Performance με 42 βαθμούς.
Η συνέχεια του πρωταθλήματος θα δοθεί στης 26 Απριλίου στις Σέρρες για όλες τις κατηγορίες του θεσμού εκτός από την Εθνική 125 που θα έχει τον επόμενο της γύρο στον αγώνα της Πάτρας στις 5 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια