FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 26 Απριλίου 2009

GP Μπαχρειν: Κυριαρχια Buttom και βαθμοι για Ferrari

Ο Jenson Button είναι ο μεγάλος νικητής ύστερα απο την ανάπαυλα της Κίνας κατακτώντας την κορυφή, εισπράττοντας μια εύστοχη νίκη στο Grand Prix Μπαχρέιν. Στη 2η θέση τερμάτισε ο αρκετά δυναμικός πιλότος Sebastian Vettel με τη Red Bull ενώ ο Jarno Trulli δεν έκανε την έκπληξη παραμένοντας στην 3η θέση, παρά τις μεγάλες προοπτικές της Toyota. Στις επόμενες θέσεις η κατάταξη συμπληρώνεται απο τους Lewis Hamilton, Rubens Barrichello, Kimi Raikkonen, Timo Glock και Fernando Alonso. Η Ferrari επιτέλους έλαβε τους πρώτους της βαθμούς ενώ η McLaren με τον Hamilton έδειξε ότι βρίσκεται σε διαρκή άνοδο.
Εκκίνηση για γερά νεύρα
Τα μονοθέσια ταλαιπωρήθηκαν στη σχάρα της εκκίνησης κάτω από τον καυτό ήλιο της ερήμου, που άγγιξετη θερμοκρασία στους 36 βαθμούς στον αέρα και στους 50 στο οδόστρωμα. Οι φόβοι για αμμοθύελλα δεν είχαν βάση και ακόμα και ο άνεμος φυσούσε λιγότερο από τις κατατακτήριες. Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, οι δύο Toyota έφυγα μπροστά, με τον Timo Glock όμως να στρίβει πρώτος, μπροστά από τον Trulli. Πιο πίσω, ο Lewis Hamilton ξεκίνησε πάρα πολύ γρήγορα, με τη βοήθεια του KERS, και περνώντας τους Button και Vettel ανέβηκε 3ος. Ο Button πέρασε τον Vettel και πήρε την 4η θέση μπροστά από τον Γερμανό της Red Bull.
Ακολουθώντας, οι δύο Ferrari είχαν τη μάχη τους με τον Barrichello, που έβγαλε προσωρινά νικητή τον Kimi Raikkonen. Ωστόσο η μάχη δεν ήταν ανώδυνη για όλους, καθώς η εμπρός πτέρυγα του Massa έσπασε και ο Βραζιλιάνος αναγκάστηκε να μπει στα pit για να την αλλάξει. Λίγο αργότερα ο σαφώς πιο γρήγορος Barrichello πέρασε τον Raikkonen και ανέβηκε στην 6η θέση. Ατυχήματα είχαμε και πιο πίσω, με τους Kubica, Nakajima και Heidfeld να αναγκάζονται να μπουν επίσης στα pit για νέες πτέρυγες.
Από τις τελευταίες θέσεις ο Mark Webber έκανε εξαιρετική εκκίνηση και στους πρώτους γύρους είχε ήδη ανέβει στην 11η θέση, την ώρα που πιο πίσω γινόταν χαμός. Σχεδόν όλοι όσοι βρίσκονταν από τη 10η θέση και πίσω μάχονταν σε κάθε στροφή, χωρίς να λείπουν οι μικροεπαφές. θετικό πρόσημα πήραν αυτή την φορά οι Force India, με τον Fisichella να ανεβαίνει 12ος και τον Sutil 14ος. Νέα ξεκαθαρίσματα στις πρώτες θέσεις
Από τη στιγμή που έκαναν καθαρή εκκίνηση, οι δύο οδηγοί της Toyota έβαλαν το κεφάλι κάτω και προσπάθησαν να ανοίξουν τη διαφορά. Ο Timo Glock από την 1η θέση και ο Jarno Trulli από τη 2η άρχισαν να απομακρύνονται, με μόνο τον Jenson Button να μπορεί να ακολουθήσει την ρυθμική του αγώνα. Ήδη στο 10ο γύρο o Hamilton στηην 4η θέση βρισκόταν πάνω από 12 δευτερόλεπτα πίσω, με τον Vettel να τον ακολουθεί αλλά να πιέζεται από τον Rubens Barrichello. Στο 12ο γύρο ο Timo Glock έκανε τον πρώτο ανεφοδιασμό του, αλλάζοντας από τα μαλακότερα στα σκληρότερα ελαστικά. Στον επόμενο γύρο ήρθε η σειρά του Jarno Trulli, o οποίος ακολούθησε παρόμοια επιλογή αλλά στην έξοδό του βρέθηκε μπροστά από τον Fernando Alonso και φυσικά μπροστά από τον Glock. Λιγο αργότερα οι Alonso και Trulli είχαν μια μάχη, με τον Alonso να περνά τελικά καθώς ήταν σαφώς πιο ελαφρύς.
Οι Button και Hamilton εισήλθαν παράληλλα στο 15ο γύρο, πετυχαίνοντας το ζητούμενο: Ο Button πέρασε μπροστά από τις δύο Toyota ενώ ο Hamilton βρέθηκε ανάμεσά τους όταν επέστρεψαν στην πίστα. Ο Sebastian Vettel κρατήθηκε στην πίστα μέχρι το 19ο γύρο, κινούμενος όσο μπορούσε ταχύτερα για να πάρει το πλεονέκτημα. Κατάφερε τελικά να κερδίσει δύο θέσεις, καθώς επέστρεψε στην πίστα πίσω από τους Button και Trulli. Οι τελευταίοι από τους πρωτοπόρους που έκαναν τον ανεφοδιασμό τους οι Raikkonen και Rosberg, στον 21ό γύρο.

LIVE ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: http://live2.f1-live.com/f1/en/results/live_flash/index.html
*Πληροφορίες αντλήθηκαν απο το msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια