FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Βαρκελωνη 9η μερα με κατακλυσμο...

Οι χειμερινές δοκιμές εξέλιξης των μονοθεσίων της Formula 1 για το πρωτάθλημα του 2011, που ξεκινά στις 27/03 στην Αυστραλία, τελείωσαν σήμερα (12/03) υπό καταρρακτώδη βροχή στην πίστα της Βαρκελώνης.
Από τις Ferrari, Mercedes, McLaren και Williams που είχαν απομείνει στην ισπανική πίστα, οι τρεις από τους πέντε οδηγούς σημείωσαν χρόνο – με τον Nico Rosberg να είναι ταχύτερος, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι ιδιαίτερο: Το νερό ήταν τόσο πολύ που οι ομάδες δεν μπορούσαν καν να κάνουν δοκιμές με τα "βρόχινα" ελαστικά.
Εκ των υστέρων, η απόφαση των παραπάνω ομάδων να ξεκινήσουν και να τελειώσουν μια μέρα αργότερα τις τελευταίες δοκιμών του χειμώνα δεν αποδείχθηκε σωστή. Και δεν μπορούσαν να αναλάβουν τις δοκιμές για αύριο (13/03), διότι μέρος του εξοπλισμού πρέπει να πάρει το δρόμο για τη Μελβούρνη.
Οι Nico Rosberg, Lewis Hamilton και Pastor Maldonado έκαναν περίπου τους τριάντα γύρους ο καθένας, ενώ οι Michael Schumacher και Fernando Alonso επέλεξαν να βγουν στην πίστα πέντε φορές και άμεσα να επιστρέψουν στα pits.
Στην πίστα βρισκόταν και η Hispania Racing Team, η οποία φιλοδοξούσε να κάνει τα πρώτα χιλιόμετρα του νέου μονοθεσίου F111. Ωστόσο, αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα της, διότι τμήματα των αναρτήσεων του μονοθεσίου έμειναν μπλοκαρισμένα στο τελωνείο της Ισπανίας.
Ο ταχύτερος χρόνος των συνολικά εννέα ημερών δοκιμών στη Βαρκελώνη έμεινε, λοιπόν, στα χέρια του Michael Schumacher και ο Nico Rosberg είπε για τη μεταμόρφωση της Mercedes GP: "Ήταν σπουδαίο να βλέπεις πόσο πολύ προόδευσε η ομάδα. Φυσικά δεν είμαστε στην κορυφή -καθώς θέλουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα- και δεν έχουμε ακόμη το ταχύτερο μονοθέσιο, όμως όλα οδεύουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Είμαστε σε ανοδική πορεία. Μια μεγάλη διαφορά από πέρσι είναι ότι φέτος όλα τα νέα εξαρτήματα του μονοθεσίου αποδίδουν τα αναμενόμενα. Είναι καλό να βλέπεις ότι κέρδισες όσο χρόνο υπολόγιζες ότι θα κερδίσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια