FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Infiniti στη Formula 1 με την RBR

Οι κινητήρες που θα χρησιμοποιεί η Red Bull Racing στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 του 2011 θα μετονομαστούν από Renault σε Infiniti, όπως πρόκειται να ανακοινωθεί από την αυστριακή ομάδα και την αμερικανική εταιρεία την Τρίτη (1/03) στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.
Ουσιαστικά δεν πρόκειται για διαφορετικούς κινητήρες από τους Renault V8 που χρησιμοποιεί η ομάδα. Η συμφωνία προβλέπει μόνο τη μετονομασία τους και με αυτό τον τρόπο η ομάδα του Milton Keynes θα εξοικονομήσει τα 10 εκατομμύρια δολάρια ανά έτος που πλήρωνε για να αγοράζει τους γαλλικούς κινητήρες.
Η Infiniti, άλλωστε, είναι η πολυτελής φίρμα της Nissan – η οποία σε ποσοστό 44% ανήκει στη Renault. Η ίδια η Renault, θυμίζουμε, από φέτος είναι αποκλειστικά και μόνο προμηθευτής κινητήρων στη Formula 1, αφού πρόσφατα πούλησε στην εταιρεία Genii Capital το τελευταίο 25% που της άνηκε από την ομάδα Renault GP. Η πρώτη κίνηση της Infiniti στο ευρωπαϊκό motorsport έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας επέκτασής της στις αγορές της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Όσο για την RBR, παύει πλέον να είναι η μοναδική από τις κορυφαίες ομάδες της F1 που πληρώνει για τους κινητήρες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια