FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Η αεροδυναμικη φαση της F1...

Ο πρόεδρος της Scuderia Ferrari, Λούκα ντι Μοντεζέμολο βρέθηκε στα πάντοκ της Μόντσα και φυσικά η παρουσία του εκεί έβγαλε πολλές ειδήσεις. Ο 64χρονος Ιταλός πιστεύει ότι το μέλλον της F1 είναι η ανάπτυξη του διαδικτύου και ένας συνδυασμός ελεύθερης – συνδρομητικής τηλεόρασης.
Αναφερόμενος στην φετινή απόδοση της Ferrari δεν μάσησε τα λόγια του: «Δεν βρισκόμαστε εκεί που θα θέλαμε».
Ο Μοντεζέμολο υποστηρίζει ακόμη την ιδέα να συμμετέχουν οι κορυφαίες ομάδες με 3 μονοθέσια: «Πιστεύω ότι είναι μια καλή ιδέα. Αν οι μεγάλες ομάδες μπορούσαν να δώσουν ένα μονοθέσιο στις μικρές ομάδες τότε θα είχαμε πιο έντονο ανταγωνισμό. Θα μπορούσαν οι νέοι οδηγοί να αναδειχθούν ενώ θα υπήρχε και σημαντική εξοικονόμηση πόρων. Η F1 σήμερα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό, ίσως υπερβολικό από την αεροδυναμική ενώ η απαγόρευση των δοκιμών έχει ανάγει σε πρώτη προτεραιότητα τη δουλειά στον προσομοιωτή. Βέβαια φτάσαμε εδώ από το εντελώς αντίθετο άκρο καθώς την προηγούμενη δεκαετία το είχαμε παρακάνει με τις δοκιμές».
Αναφερόμενος στις αλλαγές στην ομάδα ο πρόεδρος τόνισε: «Για πολύ καιρό υποστήριζα τη σταθερότητα». Ο Λούκα ντι Μοντεζέμολο θα βρίσκεται στην Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης αύριο για τα αποκαλυπτήρια της νέας Ferrari Spider 458.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια