FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Mark Webber στην RedBull και το 2012

Λίγο πριν το βελγικό grand prix, η αυστριακή ομάδα ανακοίνωσε επίσημα ότι ανανέωσε το συμβόλαιό της με τον Mark Webber για ένα ακόμα χρόνο, για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 του 2012. Έτσι, ο 35χρονος πλέον Αυστραλός θα μείνει στην ομάδα του Milton Keynes για 6η συνεχή χρονιά.
Καλύτερο δώρο δεν θα μπορούσαν οι άνθρωποι της Red Bull Racing να κάνουν στον Αυστραλό πιλότο τους, ο οποίος γιόρτασε στο Spa-Francorchamps τα 35α γενέθλια του…
Μέχρι να έρθει βέβαια η επίσημη ανακοίνωση είχαν προηγηθεί πολλές εβδομάδες με φήμες και παιχνίδια marketing σχετικά με το ποιος θα βρεθεί στην θέση του Αυστραλού. Στελέχη της αυστριακής ομάδας όπως ο σύμβουλος Helmut Marko ενεπλάκησαν σε αυτές, ωστόσο, ο Christian Horner ανέφερε συνεχώς χαρακτηριστικά ότι η διαπραγμαύτεση με τον Mark Webber θα γινόταν στο τέλος του καλοκαιριού, κάτι και το οποίο τελικά έγινε…
Από την άλλη, ο Mark Webber, έχοντας κατακτήσει 6 νίκες, 9 pole positions και 25 θέσεις βάθρου με την Red Bull Racing, μετά την ανακοίνωση της ανανέωσης του συμβολαίου του με τους Αυστριακούς ανέφερε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου ότι: «Θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι στην κορυφή της Formula 1 κι έτσι δεν ήθελε πολύ σκέψη να παραμείνω στη Red Bull Racing για ένα χρόνο ακόμα. Το κίνητρό μου να πετύχω τα καλύτερα αποτελέσματα, για τον εαυτό μου και την ομάδα, είναι ακόμα πολύ μεγάλο».
Ο Christian Horner συμπληρώνοντας ανάφερε ότι: «Όταν καθίσαμε και ξεκινήσαμε τη συζήτηση για το 2012 ήταν αμέσως εμφανές ότι ο Mark και η ομάδα θέλαμε να συνεχίσουμε αυτή την επιτυχημένη συνεργασία. Η συμφωνία για την επέκταση του συμβολαίου στο 2012 ήταν ξεκάθαρη. Ο Mark γνωρίζει καλά την ομάδα, μιας κι είναι μαζί μας από το 2007, ενώ το κίνητρο, η φυσική του κατάσταση και η αφοσίωσή του βρίσκονται ακόμα στο υψηλό επίπεδο που ήταν πάντοτε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια