FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

H Ferrari υιοθετει την αναρτηση της RBR

Η Ferrari έστρεψε πλήρως την προσοχή της, πλέον, στην εξέλιξη του νέου της μονοθεσίου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 του 2012 και, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere dello Sport, στο σχεδιασμό του έχει υιοθετήσει την ανάρτηση της Red Bull RB7.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το νέο υπό κλίμακα μοντέλο του 2012, που δοκιμάζει η Scuderia στην αεροσήραγγα, έχει pull-rod ανάρτηση, σε αντίθεση με την push-rod που επέμεινε να χρησιμοποιήσει φέτος. Η νέα ανάρτηση προσφέρει το πλεονέκτημα μικρότερου και χαμηλότερου πίσω μέρους του μονοθεσίου.
Δεδομένου ότι ο Fernando Alonso είναι 112 βαθμούς πίσω από τον Sebastian Vettel στην κορυφή της βαθμολογίας, η Ferrari στους έξι τελευταίους φετινούς αγώνες θα δοκιμάσει μηχανικά και αεροδυναμικά εξαρτήματα του μονοθεσίου του 2012.
Με τη νέα φιλοσοφία της ανάρτησης για το 2012, η Scuderia ελπίζει όχι μόνο να αποκτήσει τα αεροδυναμικά οφέλη που συνεπάγονται οι συμπαγέστερες διαστάσεις του πίσω μέρους, αλλά και να λύσει ένα από τα βασικά φετινά της προβλήματα: την αδυναμία έγκαιρης θέρμανσης των ελαστικών.
Ο υπεύθυνος του τομέα σασί στο Maranello, Pat Fry, τόνισε: "Η σταθερότητα στους κανονισμούς θα μας βοηθήσει, αλλά αυτή δεν εγγυάται αυτόματα ότι θα πλησιάσεις τους αντιπάλους σου. Ξέρουμε ότι έχουμε μια διαφορά απόδοσης και χρειαζόμαστε επιπλέον προσπάθεια για να απαλλαγούμε από αυτή.
Αυτός είναι ένας από τους βασικούς μας στόχους για το χειμώνα. Αυτή τη στιγμή το μονοθέσιο της Red Bull είναι το σημείο αναφοράς, αλλά ο στόχος μας είναι να κερδίζουμε, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλός μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια