FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Formula 1: Στη Renault ο Γκροσεαν

Η Renault ανακοίνωσε και τον δεύτερο πιλότο της για το 2012. Αυτό δεν είναι άλλος από τον Ρομάν Γκροσεάν, τον φετινό πρωταθλητή GP2, ο οποίος επιστρέφει στην Formula 1 στο οδηγικό πλευρό του Κίμι Ραικόνεν.
Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα θα διατηρήσει την πετρελαϊκή εταιρεία Total ως χορηγό της, καθώς είναι ο βασικός σπόνσορας του Γάλλου πιλότου.
Μετά από έντονη φημολογία που είχε διαρκέσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες για το ποιος θα είναι ο δεύτερος πιλότος της ομάδας του Ενστοουν, αποφασίστηκε να δοθεί μία ευκαιρία στον Γάλλο πιλότο. Ο Γκροσεάν θα αντικαταστήσει τον Βιτάλι Πετρόφ στο κόκπιτ της επόμενης Renault.
O Ρώσος οδηγός πλήρωσε στην ουσία το ξέσπασμα του απέναντι στην ομάδα στον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς. Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι ενόχλησε αρκετά τους ιθύνοντες της Renault, παρόλο που ο Ερίκ Μπουγιέ είχε σπεύσει τότε μετά τη συγγνώμη του ρώσου να λήξει άρον-άρον το θέμα.
Αν και μετά την ανακοίνωση του Ραικόνεν, η Renault είχε δώσει τελεσίγραφο 10 ημερών (που έληγε αύριο) στον Πετρόφ να αποφασίσει τι θέλει να κάνει, ήρθε νωρίτερα και ανακοίνωσε τον Ρομάν Γκροσεάν.
Ο Γάλλος πρώην πρωταθλητής GP2 δηλώνει ενθουσιασμένος μα την απόφαση αυτή. «Είμαι κατενθουσιασμένος που θα είμαι ένας από τους οδηγούς της ομάδας για το 2012. Υπάρχει ένα ειρωνικό χαμόγελο στο πρόσωπό μου με την προοπτική ότι θα βρεθώ σε ένα από τα μονοθέσια της επόμενης χρονιάς και νιώθω προνομιούχος που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια