FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

«Τοπο στα νιατα» δινει η Toro Rosso

Τα πάνω-κάτω έφερε η Toro Rosso με την ανακοίνωση του οδηγικού διδύμου για το 2012. Η ομάδα της Φαένζα πήγε κόντρα στα δημοσιεύματα που την ήθελαν να διατηρεί τους Σεμπαστιέν Μπουεμί και Χάιμε Αλγουερσουάρι.
Τελικά ανακοίνωσε ότι την επόμενη χρονιά τα μονοθέσια της θα βρίσκονται στα χέρια των Ντανιέλ Ρικιάρντο και Ζαν Ερίκ Βερνιέ. Δύο νέους και σχετικά άπειρους στη Formula 1 οδηγούς, οι οποίοι συγκαταλέγονταν στους μνηστήρες που έριζαν δύο θέσεις στην Ιταλική ομάδα.
Η απόφαση της Toro Rosso να αντικαταστήσει εξ’ολοκλήρου τους πιλότους της πάρθηκε σε συνεργασία με την «μητρική» Red Bull. Ο Ρικιάρντο άλλωστε φέρει την ευλογίες της Αυστριακής ομάδας η οποία για φέτος τον είχε δώσει δανεικό (σε 11 αγώνες) στην HRT. Μετά το τέλος της φετινής χρονιάς, το όνομά του είχε ακουστεί για αρκετές ομάδες και ήταν γνωστό ότι η Red Bull αναζητούσε μία νέα επαγγελματική στέγη για τον Αυστραλό πιλότο.
Σε ό,τι αφορά στον Βερνιέ, το άστρο έλαμψε στο τριήμερο νέων οδηγών στο Αμπου Ντάμπι, «θαμπώνοντας» με τις επιδόσεις του τους ιθύνοντες της δύο φορές παγκόσμιας πρωταθλήτριας. Μην ξεχνάμε ότι και τρεις ημέρες οδηγούσε την RB7 και ήταν ο ταχύτερος όλων. Μετά το πέρας αυτής της εκδήλωσης ο νεαρός Γάλλος πιλότος είχε θέσει τις βάσεις για την μετάβασή του στην Formula 1. Το θέμα ήταν σε ποια ομάδα με τις πιθανότητες αυτή να είναι η Toro Rosso, να είναι μεγάλες. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά από το 2006 που η Ιταλική ομάδα εμπιστεύεται την τύχη της σε ένα εντελώς νέο δίδυμο οδηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια