FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Κατηγοριες για τον Schumi απο το παρελθον

Αμφιβολίες για τον τρόπο που ο Μίκαελ Σουμάχερ κατέκτησε τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο στη Benetton εξέφρασε ο Γιος Φερστάπεν.
Ο Ολλανδός πιλότος της Benetton ήταν teammate του Γερμανού πιλότου το 1994, όταν ο φέρελπις τότε Σουμάχερ κέρδισε το πρώτο του τίτλο. Ο Γερμανός οδηγός είχε καταφέρει να συγκεντρώσει 92 βαθμούς και να τερματίσει στην κορυφή της βαθμολογίας.
Ο Φερστάπεν όμως είναι πεπεισμένος ότι η B194 του ομόσταυλού του δεν ήταν ίδια με αυτή που οδηγούσε εκείνος και πως είχε διάφορα ηλεκτρονικά βοηθήματα.
«Ο κόσμος πιστεύει ότι ψάχνω για μια δικαιολογία», δήλωσε στο Ολλανδικό site NuSport και συνέχισε: «Απλά γνωρίζω ότι το μονοθέσιο του ήταν διαφορετικό από το δικό μου. Σκεφτόμουν συνέχεια: Αυτό δεν μπορεί να γίνεται! Φρέναρα στο όριο και πήγαινα όσο πιο δυνατά μπορούσα στις στροφές. Ο Σουμάχερ μπορούσε να κάνει πράγματα κι εγώ όχι. Κάτι δεν πήγαινε καλά».
Ο 39χρονος Ολλανδός πιλότος αποφάσισε να ζητήσει εξηγήσεις από τον τότε αφεντικό της ομάδας Φλάβιο Μπριατόρε και να τον ρωτήσει αν το μονοθέσιο του ομόσταυλό του έφερε ηλεκτρονικά βοηθήματα, αλλά όπως υποστηρίζει, δεν πήρε ποτέ μια άμεση απάντηση για το θέμα.
«Υπήρχαν ηλεκτρονικά βοηθήματα. Δεν θα το παραδεχθούν ποτέ, αλλά είναι σίγουρος. Αργότερα, ρώτησα τον Φλάβιο Μπριατόρε, ο οποίος με είχε φέρει στην Benetton και τότε ήταν ο επικεφαλής της ομάδας. Μου είχε απαντήσει: ¨Ας μη το συζητάμε αυτό¨. Επομένως κατάλαβα πολλά τώρα.
Ο Μίκαελ εξαρτάται από το μονοθέσιο όπως όλοι. Για κάποιους ανθρώπους είναι ο Θεός. Αυτό είναι λίγο παραπλανητικό. Δεν είναι ο σούπερμαν-ποτέ δεν ήταν

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια