FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Kimi Raikkonen γεμάτος αισιοδοξία...

Ο Kimi Raikkonen μίλησε με ιδιαίτερη αισιοδοξία για την ταχύτητα τόσο του ίδιου όσο και του νέου μονοθεσίου της Lotus Renault GP, ενόψει της επιστροφής του στη Formula 1 το 2012 - μετά από δύο χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.
Μετά την ανακοίνωση του διετούς συμβολαίου του Φινλανδού με την ομάδα του Enstone, υπήρξαν μεταξύ άλλων απόψεις από νυν και πρώην οδηγούς και από άλλα στελέχη του σπορ ότι ο 32χρονος θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί ξανά στη Formula 1, έπειτα από τη διετή του αποχή.
Ωστόσο, σε κείμενο που δημοσίευσε η επίσημη ιστοσελίδα της Lotus Renault GP, ο Kimi δήλωσε: "Έχω μεγαλύτερο κίνητρο από ποτέ και δεν πιστεύω ότι έχω χάσει καθόλου από την ταχύτητά μου.
Πριν περάσω τα δύο τελευταία χρόνια στα ράλι, είχα εννέα χρονιές, 157 αγώνες και 18 νίκες στη Formula 1. Ξέρω καλά το σπορ. Όταν πήγα στα ράλι και όταν δοκίμασα το NASCAR υπήρχαν πολλά που έπρεπε να μάθω, αλλά με τη F1 αισθάνομαι ότι επιστρέφω στο σπίτι μου. Ανυπομονώ να βρεθώ πίσω από το τιμόνι".
Βεβαίως, ο Φινλανδός δεν αρνήθηκε ότι υπάρχουν και προκλήσεις ενόψει του 2012 - όπως το γεγονός ότι θα κληθεί να προσαρμοστεί στα νέα ελαστικά της Pirelli, που έχουν πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα Bridgestone που άφησε το 2009: "Η πλήρης κατανόηση των ελαστικών θα είναι η δυσκολότερη παράμετρος, φυσικά, αλλά δεν ανησυχώ ιδιαίτερα.
Παρότι οι τεχνικοί κανονισμοί δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει τόσο, αφορούν σε πολλούς τομείς και αρκετά εξαρτήματα πρέπει να ανασχεδιαστούν. Ως αποτέλεσμα, τα μονοθέσια θα είναι αρκετά διαφοροποιημένα του χρόνου. Ο χάρτης του ανταγωνισμού μπορεί να αλλάξει και αυτό θα κάνει τα πράγματα πολύ ενδιαφέροντα", τόνισε.
Τέλος, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007 εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στην ομάδα για τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού μονοθεσίου το 2012: "Οι δύο επισκέψεις μου στο Enstone ήταν σπουδαίες. Κατά την πρώτη, στο χριστουγεννιάτικο πάρτι της ομάδας, συνειδητοποίησα πόση πολλή υποστήριξη μου παρέχεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια