FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Formula 1 και πασης πιστας...

Όπως ίσως γνωρίζετε αν έχετε παρακολουθήσει το σχετικό θέμα στο site μας η F1 ετοιμάζεται για ολική επαναφορά στις ΗΠΑ. Για το 2012 παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, ο αγώνας του Ώστιν στο Τέξας είναι ακόμη στο καλεντάρι ενώ για το 2013 υπάρχει συμφωνία να γίνει αγώνας στους δρόμους του Νιού Τζέρσεϊ.
Μιλώντας στο Αλ Τζαζίρα ο διευθύνων σύμβουλος της F1, Μπέρνι Έκλεστον ρωτήθηκε για το πως αξιολογεί την ανάπτυξη της F1 στις ΗΠΑ: «Οι αγώνες που θα έχουμε στο μέλλον στις ΗΠΑ είναι το πολύ δυο και πρόκειται για μια χώρα στο μέγεθος της Ευρώπης όπου έχουμε πολλούς αγώνες. Οπότε είναι δύσκολο να έχουμε ανάλογη απήχηση. Αν είχαμε περισσότερους αγώνες και μεγαλύτερη τηλεοπτική κάλυψη τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Υπάρχει η νοοτροπία στην Αμερική να βλέπουν το κέρδος προτού ξεκινήσουν κάτι και αυτό δεν διευκολύνει τα πράγματα».
Η τελευταία φορά που έγινε αγώνας στις ΗΠΑ ήταν το 2007 στην Ινδιανάπολη. Στην Αργεντινή τώρα έχει να γίνει αγώνας από το 1998. Η χώρα που βρέθηκε στη δίνη του οικονομικού κυκλώνα την προηγούμενη δεκαετία έχει πλέον ανακάμψει και γίνονται βήματα για την διεκδίκηση αγώνα εκ νέου.
Ήδη κατασκευάζεται μια πίστα σε απόσταση 100km από το Μπουένος Άιρες το «Velociudad Speedcity» η πόλη της ταχύτητας δηλαδή και στις προδιαγραφές του έχει ληφθεί υπόψιν να μπορεί να φιλοξενήσει Moto GP αλλά και F1. Οι Αργεντίνοι έχοντας φιλοξενήσει για πολλά χρόνια τη F1 στο παρελθόν και γνωρίζοντας καλά τα οφέλη που έχει για τη χώρα τους αλλά και την αγάπη του λαού για το άθλημα αυτό πιέζουν προς την ανάληψη GP. Ήδη το Moto GP έχει ανακοινώσει ότι επιστρέφει στη Αργεντινή σε άλλη πίστα (Rio Hondo) το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια