FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Το ονομα του θυμιζει μαντολατο και πηγε στη Williams

Mετά τα ερωτηματικά σχετικά με το οδηγικό της δίδυμο η Williams έσπευσε σήμερα να ανακοινώσει τη συνέχεια της συνεργασίας της με τον Παστόρ Μαλντονάτο για μία ακόμη χρονιά.
Επιπλέον ο ομάδα του Γκρόουβ ανέθεσε τη θέση του τρίτου, αναπληρωματικού οδηγού στον Βάλτερι Μπότας που εντυπωσίασε στο τριήμερο δοκιμών νέων οδηγών στο Αμπου Ντάμπι.
Αρχικά, ο Μαλντονάτο εθεωρείτο βέβαιο ότι θα παρέμενε στην Williams και το 2012, αλλά η μη αναφορά του στην επίσημη λίστα της FIA που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν λίγες ημέρες, άφηνε υπονοούμενα για το αντίθετο. Γεγονός που δικαιολογήθηκε από την έρευνα που έχει ξεκινήσει στην Βενεζουέλα σχετικά τους όρους της συμφωνίας της ομάδας του Γκρόουβ με τον βασικό χορηγό του Μαλντονάτο, την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA. Μην ξεχνάμε ότι τα χρήματα που αποφέρει ο πιλότος της Βενεζουέλας στην ομάδα από την χορηγία αυτή είναι πολλά.
Η περυσινή χρονιά δεν ήταν θετική για τον 26χρονο πιλότο, ο οποίος συγκέντρωσε μόλις έναν βαθμό στο πρωτάθλημα και αυτόν όταν κατετάγη δέκατος στο GP του Βελγίου.
Ο ίδιος πιστεύει ότι χάρη στη φετινή, πρώτη του επαφή με την Formula 1 έχει εξελιχθεί ως οδηγός. «Είμαι ενθουσιασμένος που θα μπορώ να συνεχίσω με την Williams και δεύτερη χρονιά και θα βάλω τα δυνατά μου να βοηθήσω την ομάδα καθώς πιέζουμε να επιστρέψουμε στις πρώτες θέσεις του γκριντ. Αυτή ήταν μια σκληρή σεζόν για όλη την ομάδα, αλλά προσωπικά μου δόθηκε η ευκαιρία να μάθω και να εξελιχθώ. Είμαι πεπεισμένος ότι θα βήματα που έχουμε κάνει να βελτιώσουμε το πόσο ανταγωνιστικοί είμαστε θα δώσουν καρπούς μέσα στο 2012 και πέρα. Είμαι ενθουσιασμένος που θα συμμετάσχω σε αυτό και επίσης ότι θα αντιπροσωπεύω τους ανθρώπους της Βενεζουέλας στη Formula 1», δήλωσε ο πρώην πρωταθλητής του GP2.
Η αλήθεια είναι ότι η φετινή ήταν μία από τις χειρότερες χρονιές της Williams αφού κατάφερε να συγκεντρώσει μόνο πέντε βαθμούς και ήταν στην ένατη θέση στην γενική κατάταξη των κατασκευαστών. Η Βρετανική ομάδα θέλει επιστρέψει στις νίκες και σε αξιόλογες εμφανίσεις, ξεχνώντας οριστικά το 2011.
Στην ανακοίνωση της συνεργασίας με τον Μαλντονάτο ο σερ Φρανκ Γουίλιαμς εξήρε την ταχύτητα του οδηγού από την Βενεζουέλα, θεωρώντας ότι προσαρμόστηκε καλά στην ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια