FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ...

Επιτέλους νίκη μετά από 18 αγώνες για τον Κίμι Ραϊκόνεν που αρκετές φορές κατά την διάρκεια της χρονιάς βρέθηκε κοντά στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, δεν είχε καταφέρει να ανέβει σε αυτό. Στο Αμπου Ντάμπι όμως ο Φινλανδός τα κατάφερε, διατηρώντας ωστόσο την ψυχραιμία του. Ηταν η πρώτη καρό σημαία για τον πιλότο της Lotus μετά την επιστροφή του στην Formula 1, αλλά και η πρώτη για την ομάδα του Ενστοουν μετά το 2008 και το GP της Ιαπωνίας. Η επιτυχία αυτή, σύμφωνα με τον Ραϊκόνεν, θα χαρίσει στην Lotus μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις για το τι είναι ικανή να καταφέρει στην συνέχεια. «Είμαι χαρούμενος κυρίως για την ομάδα. Ηταν μία δύσκολη χρονιά. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η νίκη θα δώσει περισσότερη πίστη, όχι μόνο για τα παιδιά που κάνουν όλη τη δουλειά, αλλά και σε εκείνους που τους ανήκει. Ελπίζω ότι το αποτέλεσμα αυτό θα γυρίσει τον τροχό και θα μπορέσουμε να έχουμε κι άλλες νίκες φέτος αλλά και του χρόνου επίσης», δήλωσε ο Φινλανδός πιλότος, ο οποίος παρά την επιτυχία του παρέμεινε ψύχραιμος. «Δεν είναι κάτι για να χοροπηδάω και έχουμε ακόμη κι άλλους αγώνες. Θα προσπαθήσουμε να το επαναλάβουμε και σίγουρα θα το γιορτάσουμε σήμερα αλλά αύριο όταν θα νιώθουμε άσχημα μετά τη μεγάλη νύχτα, θα θυμόμαστε πως νιώσαμε».
Ο,τι καλύτερο
 Ως καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα χαρακτήρισε την δεύτερη θέση στο Αμπου Ντάμπι ο Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός πιλότος δεν θεωρεί ότι έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει κάτι καλύτερο στο συγκεκριμένο αγώνα παρά τις ατυχίες που «χτύπησαν» τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Πλέον ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής θα πάει στον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς, στο Οστιν με δέκα βαθμούς διαφορά από τον πρωτοπόρο Φέτελ και όπως χαρακτηριστικά σημείωσε η Ferrari θα συνεχίσει να παλεύει μέχρι το τέλος. «Είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν ήμασταν άκρως ανταγωνιστικοί αυτό το Σαββατοκύριακο. Επρεπε να δώσουμε μάχη σε όλον τον αγώνα. Υπήρξαν μερικές καλές προσπεράσεις και καλή στρατηγική που μας έδωσαν την δυνατότητα να παλέψουμε για τη νίκη. Η δεύτερη θέση ήταν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα σήμερα, ξεκινώντας από την έκτη θέση. Η Κυριακή όμως ήταν καλύτερη και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι το τέλος», τόνισε ο πιλότος της Ferrari, δηλώνοντας ότι δεν τον ενδιέφερε τι έκανε ο Φέτελ κατά την διάρκεια του αγώνα αφού είχε προσηλωθεί στο πως θα τα καταφέρει ο ίδιος. «Είχαμε επικεντρωθεί στον δικό μας αγώνα. Ολες οι προσομοιώσεις μας έδιναν την πιθανότητα μίας πέμπτης ή έκτης θέσης, επομένως δεν ήμασταν πολύ αισιόδοξοι για τον σημερινό αγώνα και ανεξαρτήτως τι θα έκανε ο Σεμπάστιαν, θα παίρναμε δέκα ή οκτώ βαθμούς. Ετσι επικεντρωθήκαμε στον δικό μας αγώνα και εκείνος τα πήγε πολύ καλά και ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσει την δύναμη σε μερικά σημεία του αγώνα με καθαρή πίστα, ενώ τα δύο αυτοκίνητα ασφαλείας τον βοήθησαν. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε από το να επικεντρωθούμε στον δικό μας αγώνα και εάν τερματίσουμε μπροστά από τον Σεμπάστιαν στα δύο επόμενα GP, τότε ίσως έχουμε μία πιθανότητα».
  Εφικτή μία θέση στο βάθρο

 Ως εφικτό αποτέλεσμα θεωρούσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ την παρουσία του στο βάθρο των νικητών, από την αρχή του αγώνα. Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε, λόγω της τιμωρίας του, τελευταίος, ο νεαρός Γερμανός πιλότος κατάφερε, ακολουθώντας φρενήρη ρυθμό να κερδίσει 21 θέσεις και να τερματίσει τρίτος. Δεν τον πτόησαν ούτε η τιμωρία του ούτε το γεγονός ότι έπρεπε να μπει στα πιτς για να αλλάξει εμπρός πτέρυγα στην αρχή του αγώνα αλλά ούτε και τα δύο πιστόπ που έκανε. Ηταν αποφασισμένος να φύγει από το Αμπου Ντάμπι με τις μικρότερες δυνατές απώλειες και τα κατάφερε. Στην προσπάθειά του αυτή βέβαια τον βοήθησαν η ομάδα που ετοίμασε αναβαθμίσεις για το μονοθέσιο του, αλλά και η διπλή παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια