FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...

Η F1 ρίχνει αυλαία αυτή την Κυριακή με μια μοναδική παράσταση στη θρυλική πίστα του Ιντερλάγος της Βραζιλίας όπου θα κριθεί ο παγκόσμιος τίτλος (σ.σ: απευθείας Alpha, 17:00). Αυτό έχει να συμβεί εκεί από το 2008 όταν ο Χάμιλτον πήρε τη μπουκιά από το στόμα του Μάσα. Ο Βραζιλιάνος ήθελε τότε νίκη και το Βρετανό από την 6η θέση και κάτω.
Η βροχή έφερε τα πάνω κάτω στην αρχή και το τέλος του αγώνα, με το Χάμιλτον να είναι 6ος στην τελευταία ανηφορική αριστερή στροφή. Εκεί ο Βρετανός πέρασε τον Τίμο Γκλοκ του οποίου η Toyota φορούσε σλικ ελαστικά ανέβηκε στην 5η θέση και πανηγύρισε το μοναδικό τίτλο που έχει πάρει ως τώρα. Δεν ξέρουμε αν την Κυριακή στο Ιντερλάγος θα βρεθούμε στο ίδιο έργο θεατές αλλά οι συνθήκες δεν απέχουν πολύ. Ο πιλότος της Ferrari που διεκδικεί πρωτάθλημα, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Αλόνσο, χρειάζεται νίκη και ταυτόχρονα τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και έτερο διεκδικητή στην 5η θέση. Επιπλέον ο καιρός αναμένεται βροχερός. Πρωταθλητές στην ίδια πίστα αναδείχτηκαν το 2007 ο Ράικονεν και το 2009 ο Τζένσον Μπάτον. Η Pirelli έχει στη διάθεση όλων των ομάδων τις ίδιες γόμες με το Ώστιν, όμως οι καιρικές προβλέψεις κάνουν λόγω για βροχή οπότε αναμένεται να χρειαστούν ενδιάμεσα και βρόχινα ελαστικά.

  Σενάρια τίτλου
Ο Αλόνσο για να ελπίζει στην κατάκτηση του τίτλου πρέπει οπωσδήποτε ν’ ανέβει βάθρο. Αν κερδίσει θέλει το Φέτελ στην 5η θέση, αν είναι 2ος ο Φέτελ πρέπει να είναι 8ος, αν είναι 3ος ο Φέτελ πρέπει να είναι 10ος. Για το Γερμανό που προηγείται με 13 βαθμούς τα πράγματα είναι πιο απλά του αρκεί η 4η θέση για να διατηρήσει για 3η συνεχή χρονιά τον τίτλο. Η λογική λέει πως θα τα καταφέρει, αλλά σταματά όταν σβήνουν τα κόκκινα φώτα. Όπως και να ‘χει πάντως ένας εκ των Φέτελ – Αλόνσο την Κυριακή θα είναι 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια