FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Επιστροφη στις παλιες καλες ημερες Raikonnen


Ο Φινλανδός παλιός παγκόσμιος πρωταθλητής είδε πρώτος τη σημαία του τερματισμού, στο γκραν πρι του Αμπου Ντάμπι, ωστόσο μεγάλος νικητής μπορεί να θεωρείται ο Σεμπάστιαν Φέτελ, που αν και ξεκίνησε τελευταίος κατάφερε να βρεθεί στο βάθρο διατηρώντας την πρωτοπορία από τον Φερνάντο Αλόνσο.
Ο 18ος αγώνας της χρονιάς ήταν συναρπαστικός, με απροσδόκητες εξελίξεις. Ο Λιούις Χάμιλτον ξεκίνησε από την pole position και έφυγε αμέσως μπροστά, αλλά ένα ακόμη πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων της ΜακΛάρεν τον υποχρέωσε να εγκαταλείψει στον 21ο γύρο. Ο Ραϊκόνεν, που έκανε εξαιρετική εκκίνηση και από την τέταρτη θέση ανέβηκε δεύτερος, πέρασε μπροστά και είδε πρώτος την καρό σημαία, αν και στους τελευταίους γύρος πιέστηκε πάρα πολύ από τον Αλόνσο. 
Ο Ισπανός ξεκίνησε έκτος, σταδιακά αναρριχήθηκε και έφτασε στη δεύτερη θέση, όμως δεν μπόρεσε να τη χαρεί όσο θα ήθελε, λόγω Φέτελ. Ο Γερμανός πιλότος, που μετά το μηδενισμό του στα δοκιμαστικά του Σαββάτου, ξεκίνησε τελευταίος την κούρσα, έκανε εκπληκτικό αγώνα, εκμεταλλεύθηκε τις δύο εξόδους του αυτοκινήτου ασφαλείας (που ουσιαστικά μηδένισαν τις διαφορές) και τρεις γύρους πριν από το τέλος προσπέρασε τον Τζένσον Μπάτον, ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση, γεγονός που επέτρεψε να διατηρήσει σχεδόν ανέπαφη (10 βαθμοί από 13) τη διαφορά του από τον Αλόνσο στην κατάταξη των οδηγών.
Ο Αλόνσο από την πλευρά του, προσπάθησε να μειώσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά στους τελευταίους γύρους του αγώνα, όταν κατάφερε να φτάσει πίσω από τον Ραϊκόνεν σε απόσταση μικρότερη του ενός δευτερολέπτου, αλλά ο Φιλανδός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής άντεξε και παρέμεινε πρώτος μέχρι τέλους, σημειώνοντας τη 19η νίκη της καριέρας του και πρώτη μετά την επιστροφή του στη Φόρμουλα 1 με την ομάδα της Λότους.
Πλέον, απομένουν δύο αγώνες για το τέλος του πρωταθλήματος, με τους Φέτελ και Αλόνσο να δίνουν ραντεβού για τον τίτλο, στις 18 του μηνός στη η νεότευκτη πίστα του Όστιν.
 
ΡΑΪΚΟΝΕΝ Ώρα για μπίρα!
Κάθε λόγο να χαμογελά είχε ο Κίμι Ραϊκόνεν μετά το τέλος του αγώνα. Ο Φινλανδός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη, από τον αγώνα του Σπα το 2009, όταν ακόμα οδηγούσε για τη Φεράρι, δίνοντας παράλληλα την πρώτη καρό σημαία στη νέα Lotus, που αποτελεί τη συνέχεια της Renault.
«Είμαι πολύ χαρούμενος ιδιαίτερα για την ομάδα. Ελπίζω, ότι αυτή η νίκη θα ανακουφίσει τα παιδιά που δουλεύουν τόσο σκληρά στο εργοστάσιο και στην πίστα, όπως και στους ιδιοκτήτες της ομάδας. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να χοροπηδάμε... Έχουμε ακόμα άλλους δύο αγώνες μπροστά μας» είπε ο Ραϊκόνεν, που απάντησε χαμογελώντας στην πρόσκληση για μπίρα: «Ναι, και όχι για μία! Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ένα καλό πάρτι απόψε και αύριο, όταν όλοι μας θα είμαστε σε άσχημη κατάσταση μετά τους πανηγυρισμούς, θα θυμόμαστε πως αισθανόμαστε τώρα. Φτάσαμε κοντά στη νίκη κάποιες φορές, κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά τώρα, επιτέλους, τα καταφέραμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια