FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟ 2014

Η μετακίνηση του Kimi Raikkonen στη Ferrari άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου στη "μεταγραφολογία". Στον απόηχο της μεταγραφής του Kimi Raikkonen θα κινηθεί το Grand Prix Σιγκαπούρης την Κυριακή. Ήδη, οι πρώτες αντιδράσεις από επίσημα και μη χείλη άρχισαν να διαρρέουν, την ώρα που μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα σενάρια και οι εικασίες που διακινούνται για το τι μέλει γενέσθαι με τους υπόλοιπους οδηγούς της Formula 1. Σαν βόμβα για παράδειγμα μπορεί να χαρακτηριστεί η δήλωση του αποχωρούντος Mark Webber για τον Sebastian Vettel. Ο Αυστραλός δήλωσε ότι ο team mate του, ως το τέλος της χρονιάς, θα μετακομίσει στη Ferrari το 2016.
Και λέμε «βόμβα» διότι ο Γερμανός σύμφωνα με το www.f1kart.gr , φέρεται κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά να ήταν μεταγραφικός στόχος του Μαρανέλο. Βέβαια αυτό διαψεύστηκε και από τις δύο πλευρές, αλλά ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι και οι δύο πλευρές δεν καλοβλέπουν ένα «γάμο» στο μέλλον... Άλλωστε, όπως έχει πει και το αφεντικό της κόκκινης ομάδας, δεν υπάρχει πιλότος στην F1 που να μην θέλει να οδηγήσει κάποια στιγμή της καριέρας του για τη Ferrari. Και μια και ο λόγος για τη Ferrari, να πούμε πως μετά την μετακίνηση του Raikkonen στις τάξεις της, ήρθε και η δήλωση του Michael Schumacher να ταράξει τα νερά. Ο Γερμανός, είπε πως αν κάποια ομάδα του χρόνου μπορεί να απειλήσει τη Red Bull, αυτή είναι μόνο η Ferrari. Φαίνεται πως οι παλιές αγάπες δύσκολα ξεχνιούνται... Κάπως έτσι ακούγεται το σενάριο για μετακίνηση του Massa στη Lotus για να καλύψει την κενή θέση που άφησε ο Raikkonen. Οι φήμες γι’ αυτήν τη μεταγραφή ενισχύονται από το γεγονός ότι από τους «κόκκινους», μετά την αποχώρηση του Massa έφυγε και ο μηχανικός του ο Smedley, ο οποίος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την ομάδα της Lotus. Κάπου εκεί, μια δήλωση του Valtteri Bottas, του πιλότου της Williams που είπε ότι δεν βλέπει τον Massa στη Lotus, μπέρδεψε τα πράγματα με τα σενάρια να λένε ότι ο Φιλανδός έκανε αυτή τη δήλωση γιατί θέλει αυτός να αλλάξει ομάδα.
Μια άλλη θέση που έχει μείνει κενή αναφέρει το www.f1kart.gr είναι αυτή του Daniel Ricciardo στην Τoro Rosso, αφού ο Αυστραλός θα πάρει τη θέση του Mark Webber στη Red Bull. Με δεδομένες τις εξαίρετες σχέσεις που έχει ο Carlos Sainz (πατήρ) με τη Red Bull αλλά και στις σχετικά καλές επιδόσεις του Carlos Sainz (υιού) στην F3, η διάψευση ότι ψήνεται μεταγραφή του πιτσιρικά στην ομάδα, δεν πείθει και πολλούς. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο πατέρας Sainz έχει πολύ ψηλές διασυνδέσεις στο σπορ τόσο σε επίπεδο χορηγών όσο και σε επίπεδο διοίκησης. Μετά από όλα αυτά ένα είναι σίγουρο. Μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος της Formula 1 (το οποίο ως φαίνεται έχει μισο-αγκαλιάσει ο Vettel), θα δούμε πολλά να γράφονται και ακόμη περισσότερα να συζητούνται στα pit αλλά και πίσω από κλειστές πόρτες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια