FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

H F1 ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΧΡΩΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ...

Θερμικές κάμερες περιβάλλουν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό με φαντασμαγορία!

Την ώρα που τα αρμόδια διοικητικά όργανα της F1 έχουν επιβάλει σοβαρούς περιορισμούς στις εντός οχήματος κάμερες, αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι ομάδες δεν μπορούν να εξάγουν χρήσιμες παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών.  Και πράγματι σύμφωνα με το www.f1kart.gr κάποιες από τις σημαντικότερες παρατηρήσεις προέρχονται από τη συμπεριφορά των ελαστικών.  Καλωσορίσατε λοιπόν στον κόσμο της θερμικής κάμερας! 
Χρησιμοποιώντας μια χούφτα θερμικών καμερών εγκατεστημένων στην μπροστινή πτέρυγα του μονοθέσιου αλλά και πάνω από το κεφάλι του οδηγού, οι ομάδες της F1 είναι σε θέση να παρακολουθούν τη θερμοκρασία των ελαστικών στις στροφές, ρυθμίζοντας αναλόγως τις αναρτήσεις.
Οι λάτρεις βέβαια του μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν είχαν ποτέ τη δυνατότητα να δουν αυτό που βλέπουν οι μηχανικοί στα δοκιμαστικά, κι αυτό έβαλε ακριβώς σκοπό να αλλάξει πρόσφατα το Formula One Group, δίνοντάς μας μια σύντομη αλλά κατατοπιστική ματιά της θερμικής μαγείας!
Ήταν λοιπόν στη Μόντζα, στο μονοθέσιο της Force India με πιλότο τον Paul Di Resta, που θα γινόμασταν μάρτυρες της θερμικής τεχνολογίας που χρησιμοποιείται από όλους, από τη Red Bull Racing μέχρι και τη Mercedes, ήδη από το 2008. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια