FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΠΟΥ ΧΤΙΖΕΙ...ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΟΥ...

Η κυριαρχία του Sebastian Vettel τα τρία τελευταία χρόνια στην Formula 1 δεν αμφισβητείται από κανέναν.Ο Γερμανός πιλότος είναι τρεις φορές συνεχόμενος παγκόσμιος πρωταθλητής, πηγαίνει "πρόσω ολοταχώς" για έναν ακόμη τίτλο, αφού και φέτος τα πρωτεία του δεν απειλούνται από κανέναν και τυγχάνει της πλήρους αποδοχής από σύσσωμο τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Ο Vettel σύμφωνα με το www.f1kart.gr έχει βρει την δική του "Γη της Επαγγελίας" στη Red Bull, η οποία του παρέχει ένα εξαιρετικό μονοθέσιο, το οποίο εκμεταλλεύεται πλήρως, διαθέτοντας και τις ανάλογες οδηγικές ικανότητες.Όσοι, δε, τον θεωρούν ως τον άξιο διάδοχο του Michael Schumacher, δεν πέφτουν διόλου έξω, αφού σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και πορεύεται στα χνάρια του άλλοτε υπερπρωταθλητή της Formula 1 με τις Benetton Renault και Ferrari.
Παρόλα αυτά, όσο και αν οι επιτυχίες του διαδέχονται η μια την άλλη και ο ίδιος διατηρεί ένα χαμηλό προφίλ, δίχως να προκαλεί με τα καμώματά του και τα αρνητικά κρούσματα να είναι λίγα και όχι ικανά να χαλάσουν την εικόνα του, δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και συμπαθής στον κόσμο.
Στο Grand Prix της Σιγκαπούρης όπως αναφέρει το www.f1kart.gr αποδείχτηκε περίτρανα ότι ο Γερμανός δεν κάνει... γκελ, δεν έχει κοινό ανάλογο του ονόματός του και των επιτευγμάτων του και τα γιουχαϊσματα είναι κάτι σαν κομμάτι του τελετουργικού της απονομής, όπου θα έχει πάρει μια νίκη. Ο κόσμος τον γιούχαρε στο βελγικό Grand Prix, ακολούθησε αυτός στη Μonza, για να τριτώσει το κακό στη Σιγκαπούρη, όπου και πάλι ακούστηκαν αποδοκιμασίες την στιγμή που βρισκόταν στο πόντιουμ. Μάλιστα, μέχρι και ο Lewis Hamilton έκανε δηλώσεις στήριξης στο πρόσωπό του την Δευτέρα, ενώ ανάλογες δηλώσεις από άλλους πιλότους έχουν γίνει και στο παρελθόν.
Ίσως το γεγονός πως έχει μετατρέψει σε "one man show" το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 να έχει φέρει αρκετό κόσμο εναντίον του, καθώς δεν υπάρχει ο ανταγωνισμός που οι περισσότεροι θα ήθελαν.
Ίσως να φταίει το ότι δεν τρέχει για λογαριασμό της Ferrari, που κακά τα ψέματα έχει τον συντριπτικά περισσότερο κόσμο και που την έχει περιορίσει σε δεύτερο ρόλο.
Ίσως πάλι να φταίει η καταγωγή του, αφού σε πολύ κόσμο οι Γερμανοί δεν είναι και ο πλέον συμπαθής λαός, κυρίως για την εξωτερική πολιτική που ασκεί η χώρα τα τελευταία χρόνια.
Όποια ερμηνεία και αν δώσει κανείς, το γεγονός είναι πως ο κορυφαίος πιλότος της Formula 1 δεν έχει κερδίσει την δική του θέση στις καρδιές του κόσμου. Το αν θα καταφέρει να το αλλάξει αυτό στο μέλλον, ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει. Ίσως μια μελλοντική μετεγγραφή του στην σκουντερία να αποτελούσε τη... λύση για τον ίδιο και να σταματούσε να τα "ακούει" επειδή απλά είναι ο καλύτερος και νικάει (αισίως έφτασε τις 8 νίκες φέτος)!Είπαμε, η Ferrari δεν είναι η πρώτη ομάδα σήμερα, αλλά διαθέτει μακράν το περισσότερο (φανατικό) κοινό. Οπότε...
Επιμέλεια: Νίκος Συριώδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια