FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ALBERT PARK¨SUPER Hamilton, HOT ο Rosberg

Ταχύτερος και στις δύο 90λεπτες περιόδους ελεύθερων δοκιμών που διεξήχθησαν την Παρασκευή στο Albert Park ήταν ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Lewis Hamilton με την Mercedes F1 W07.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ
Οι καλύτεροι χρόνοι της ημέρας σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του FP1 όπου οι πιλότοι βρήκαν έστω και για λίγο την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν slicks. Πάμε να δούμε αναλυτικά τι έγινε σε FP1 και FP2...
FP1 Report
Στο πρώτο επίσημο session της σεζόν οι πιλότοι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές. Οι πιλότοι είχαν την ευκαιρία πάντως να δοκιμάσουν τρεις τύπους ελαστικών: βρόχινα, intermediates και για λίγο προς το τέλος της διαδικασίας, slicks. Τον καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Lewis Hamilton με 1:29.725 που ήταν από τους λίγους που μπόρεσε να κάνει κάποιους γρήγορους γύρους με slicks πριν ανοίξουν και πάλι οι ουρανοί. Ακολούθησαν τα μονοθέσια της Red Bull με τον Daniil Kvyat να είναι κάτι λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, αλλά αρκετά ταχύτερος του ομόσταβλού του Daniel Ricciardo που είχε έξοδο στη στροφή 12.
O Nico Hulkenberg με την Force India πλασαρίστηκε στην 4η θέση, με τους Max Verstappen - Nico Rosberg να ακολουθούν, με τον Γερμανό πιλότο της Mercedes να μην προλαβαίνει να ολοκληρώσει τον γρήγορο γύρο του λόγω βροχής.
Στις θέσεις 7-8 βρέθηκαν οι δύο McLaren με τον Fernando Alonso να είναι 7ος και τον Jenson Button, 8ος, ενώ τη δεκάδα έκλεισαν ο Sergio Perez και ο Kevin Magnussen.
Στη Ferrari προτίμησαν να μη ρισκάρουν βλέποντας τις καιρικές συνθήκες, με τον Sebastian Vettel να πραγματοποιεί μόλις 8 γύρους χωρίς ωστόσο να χρονομετρηθεί και τον Kimi Raikkonen να κάνει 10 γύρους καταλαμβάνοντας την 17η θέση με χρόνο πολύ μακριά από την κορυφή.
Τεχνικά προβλήματα κράτησαν τον Carlos Sainz Jr. καθηλωμένο στο γκαράζ της Toro Rosso για το μεγαλύτερο μέρος του FP1.
FP2 Report
Σε αντίθεση με το πρωϊνό session, η πίστα παρέμεινε βρεγμένη καθ' όλη τη διάρκεια των 90 λεπτών, με αποτέλεσμα οι χρόνοι να μη βελτιωθούν. Και πάλι όμως ο Lewis Hamilton ήταν αυτός που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο με 1:38.841.
Η είδηση, ωστόσο, ήταν η έξοδος του Nico Rosberg, ο οποίος έχασε το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας καθώς στον 4ο γύρο του κατέληξε στις μπαριέρες της στροφής 7, με αποτέλεσμα να διαλύσει την εμπρός αεροδυναμική πτέρυγα της Mercedes και να ολοκληρώσει πρόωρα τις δοκιμές του.
Δεύτερος ήταν ο Nico Hulkenberg με την Force India, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Kimi Raikkonen με τη Ferrari. Την πεντάδα έκλεισε ο Carlos Sainz Jr.
Ακολούθησαν οι McLaren, με τους Fernando Alonso - Jenson Button, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Sebastian Vettel, Sergio Perez, Daniil Kvyat.
Οι πιλότοι της Renault και της Williams έκαναν ελάχιστους γύρους χωρίς να χρονομετρηθούν ενώ αυτοί της Sauber όπως και ο Max Verstappen επέλεξαν να μη ρισκάρουν λόγω καιρικών συνθηκών, μένοντας καθηλωμένοι στο γκαράζ των ομάδων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια