FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Ποικιλία στρατηγικών φέτος στην Formula 1

Ποικιλία στρατηγικών φέτος στην Formula 1Όπως ίσως θυμάστε η ανακοίνωση των γομών που θα είναι διαθέσιμες στην Αυστραλία έγινε όπως προβλέπουν οι κανονισμοί πριν τα Χριστούγεννα καθώς απαιτείται διάστημα 14 εβδομάδων ώστε να παραχθούν και να ταξιδέψουν τα ελαστικά σε κάποιον προορισμό εκτός Ευρώπης.
Η Pirelli για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς έχει επιλέξει τον εξής συνδυασμό γομών: Πολύ μαλακή (κόκκινο σιρίτι), μαλακή (κίτρινο σιρίτι) και μέση γόμα (άσπρο σιρίτι). 

Φέτος όπως αναφέρει το protothema θα είναι διαθέσιμες τρεις διαφορετικές γόμες σε κάθε αγώνα και υπάρχει μια νέα πάρα πολύ μαλακή γόμα (ultraspoft) με μωβ σιρίτι που πιθανόν θα κάνει ντεμπούτο στο Μονακό. Σήμερα αναμένεται να γίνει γνωστή η επιλογή γομών για κάθε ομάδα/οδηγό. 

Ο αγωνιστικός διευθυντής της εταιρείας Μάριο Ίσολα τονίζει: "Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν κάποιες ομάδες έχουν κάνει διαφορετική επιλογή ακόμη και ανάμεσα στους δυο οδηγούς. Η FIA μας έχει ήδη ενημερώσει για την ποσότητα των ελαστικών που πρέπει να παράγουμε από κάθε γόμα. Πριν δυο βδομάδες μάθαμε και την επιλογή των ομάδων/οδηγών την οποία θα ανακοινώσουμε αύριο. Στους πρώτους τέσσερις αγώνες περιμένουμε διαφοροποιήσεις γιατί οι ομάδες επέλεξαν γόμες πριν τις χειμερινές δοκιμές. Ίσως αυτές οι διαφορές περιοριστούν στις ελεύθερες δοκιμές και στον αγώνα να δούμε παρόμοιες προσεγγίσεις. Πλέον οι ομάδες έχουν στη διάθεσή τους, πάρα πολύ ισχυρούς προσομοιωτές και μπορούν να βρουν τη βέλτιστη στρατηγική ακόμη και για τους νέους κανονισμούς. Ελπίζουμε να δούμε διαφορές στη στρατηγική και επιπλέον περισσότερα πιτ στοπ καθώς πλέον έχουμε προσθέσει μια πιο μαλακή γόμα. Αν οι ομάδες επιλέξουν πιο επιθετική στρατηγική ίσως δούμε μεγαλύτερο αριθμό πιτ στοπ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια