FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

CHAMPIONSHIP FOR ALL TO 2016 KAI OXI MONO...

Το πρωτάθλημα της Formula 1 ξεκίνησε και από το πρώτο Gran Prix, αυτό της Αυστραλίας, μας έδειξε πως θα είναι πολύ καλύτερο από το περσινό, που η Mercedes και ο Λιούις Χάμιλτον... έκαναν πλάκα και πήραν εύκολα το πρωτάθλημα κατασκευαστών και οδηγών αντίστοιχα. Βέβαια, στην κατάκτηση του πρωταθλήματος κατασκευαστών βοήθησε και ο πολύ μαχητικός και ανταγωνιστικός Νίκο Ρόσμπεργκ, που ήταν ο μοναδικός που κόντραρε τον teammate του στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου. 

Ιδού οι πέντε λόγοι που μαρτυρούν ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πολύ καλύτερο από το περσινό. 

1. Η Ferrari επέστρεψε δριμύτερη! 
Η περσινή Ferrari, αλλά και γενικά η Ferrari των τελευταίων ετών είναι... φάντασμα της ομάδας, που έχει κατακτήσει 16 πρωταθλήματα κατασκευαστών! Η φετινή Scuderia Ferrari είναι περισσότερο ανταγωνιστική από τα προηγούμενα χρόνια και όπως είδαμε και στο πρώτο Gran Prix της χρονιάς, ο Σεμπάστιαν Φέτελ έρχεται... ορεξάτος και είναι έτοιμος να επιστρέψει στο θρόνο του, έπειτα από δύο χρόνια μακριά από αυτόν. Η τρίτη θέση του Γερμανού στην Αυστραλία δε μαρτυρά τη γενικότερη προσπάθεια του, καθώς όποιος είδε την κούρσα θα καταλάβει τη διαφορά με τους αντίστοιχους περσινούς αγώνες. Από την άλλη και ο Κίμι Ραϊκόνεν είναι ένας έμπειρος οδηγός, που έχει τη δυνατότητα να μας καθηλώσει με τις ικανότητες του. 

inner


2. Η Haas... ήρθε για να μείνει!
 
Έπειτα από τριάντα χρόνια οι Αμερικάνοι επέστρεψαν στη Formula 1 και όπως είδαμε από τον πρώτο αγώνα και την έκτη θέση που κατέκτησε ο Ρομέν Γκροζάν, ήρθαν για να μείνουν! Το ντεμπούτο τους στο πρωτάθλημα ήταν ονειρικό και συνάμα εφιαλτικό, καθώς πήραν τους πρώτους τους βαθμούς, χάρη στον Ρομέν Γκροζάν, όμως από την άλλη, ο έτερος οδηγός της αμερικάνικης εταιρίας, Εστεμπάν Γκουτιέρες, ενεπλάκη στο φρικιαστικό τρακάρισμα του Αλόνσο. 

inner

3. Ο μικρός Φερστάπεν... μεγαλώνει 
Στο περσινό πρωτάθλημα εμφανίστηκε... από το πουθενά ένας νεαρός οδηγός, που είχε μεγάλη εμπειρία στα cart, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους στη Formula 1. Αυτός ο τύπος ήταν 17 χρονών, δεν είχε καν δίπλωμα οδήγησης, όμως μπορούσε να οδηγήσει μονοθέσιο! Την πρώτη του χρονιά έδειξε στοιχεία του αστείρευτου ταλέντου και τα πήγε εξαιρετικά! Όλος αυτός ο πρόλογος για το παιδί-θαύμα του πρωταθλήματος, Μάξ Φερστάπεν, ο οποίος... μεγάλωσε, ενηλικιώθηκε και από τον πρώτο αγώνα έδειξε πως είναι πολύ πιο ώριμος από πέρσι και φέτος αναμένουμε να δούμε πιο... μεγάλα πράγματα από τον 18χρονο Ολλανδό οδηγό της Toro Rosso. 

inner

4. Ο σταθερός Ρόσμπεργκ, έτοιμος για τον τίτλο (;) 
Ο Νίκο Ρόσμπεργκ την περσινή σεζόν κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών και βοήθησε την Mercedes να πάρει το πρωτάθλημα οδηγών. Όμως, μήπως ήρθε η ώρα να «στεφθεί» παγκόσμιος πρωταθλητής; Ο Ρόσμπεργκ έχει ανέβει επίπεδο και με δεδομένο ότι διαθέτει ένα πολύ καλό μονοθέσιο έχει αυξημένες ελπίδες να κατακτήσει την πρωτιά. Ο Γερμανός οδηγός είναι αξιόλογος και μαχητικός και μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα εκμεταλλευόμενος την αγωνιστική «κόντρα» των Χάμιλτον-Φέτελ. 

inner

5. Η επιστροφή στο παλιό σύστημα στις κατατακτήριες δοκιμές 
Έπειτα από τις φωνές και τις γκρίνιες όλων των ανθρώπων που υπηρετούν την Formula 1, το νέο σύστημα που είχε θεσπιστεί και προέβλεπε τον αποκλεισμό ενός οδηγού κάθε 90 δευτερόλεπτα, αποτελεί παρελθόν. Το συγκεκριμένο σύστημα δεν κράτησε παραπάνω από μία κούρσα, αφού η οργή... του λαού, απέδωσε καρπούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια