FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Σουμαχερ απο την Πατρα με αγαπη...

Σε... Μαρανέλο μετατρέπεται σήμερα στις 12.30 ο εξωτερικός χώρος του Κεντρικού Γηπέδου Αντισφαίρισης του ΟΑΚΑ για να παρουσιαστούν τρία μονοθέσια αυτοκίνητα τύπου φόρμουλα, τα οποία συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς της Μ. Βρετανίας, Γερμανίας και ΗΠΑ.
Η ομάδα του τρίτου αυτοκινήτου στον διαγωνισμό Formula SAE 2010, στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ
Αντί των οδηγών της Φόρμουλα 1, Σουμάχερ, Αλόνσο και Μάσα, θα δείτε πανεπιστημιακούς και φοιτητές, ερευνητές και τεχνικό προσωπικό του Εργαστηρίου Συστημάτων Παραγωγής & Αυτοματισμού (LMS) του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, που υλοποιούν και συμμετέχουν στο Formula Student κατακτώντας μάλιστα και παγκόσμιες πρωτιές.
Η ιδέα γεννήθηκε το 2000 από μία ομάδα φιλόδοξων φοιτητών, οι οποίοι με την επίβλεψη και υποστήριξη καθηγητών έθεσαν στόχο τη συμμετοχή και διάκριση στο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά το 2002. Ο διαγωνισμός Formula Student (www.formulastudent.com), στο πλαίσιο της προσπάθειας με στόχο την ανάδειξη και προώθηση φοιτητικών ταλέντων σε διεθνές επίπεδο, με καινοτόμες ιδέες και ταυτόχρονα με ικανότητα υλοποίησης, πραγματοποιείται σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο (Μ. Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, ΗΠΑ, Αυστραλία κ.ά.) σε ετήσια βάση.
«Το 2003 με κατασκευασμένο το πλαίσιο του οχήματος από σύνθετα υλικά και πολλά έτοιμα μηχανικά μέρη, η ομάδα συμμετείχε στην Κατηγορία Δύο (Class 2) κατακτώντας την 1η θέση. Επιπλέον, η ομάδα κέρδισε και το πρώτο βραβείο από το Βρετανικό Ινστιτούτο Μηχανολόγων Μηχανικών (IMechE), για τις σχεδιαστικές καινοτομίες τις οποίες εφάρμοσε.» Η ομάδα έχοντας πλέον την απαραίτητη εμπειρία και ολοκληρωμένο όχημα διαγωνίστηκε το 2004 στην Κατηγορία Ενα (Class 1)», μας λέει ο καθηγητής Γιώργος Χρυσολούρης, διευθυντής στο Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής & Αυτοματισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια