FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ο Hamilton παει για μεγαλες νικες...

Ο Λιούις Χάμιλτον είναι απαισιόδοξος για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, καθώς βλέπει τον Σεμπάστιαν Φέτελ να έχει ουσιαστικά τελειώσει την υπόθεση τίτλου.
Το πλεονέκτημα των βαθμών που έχει ο Σεμπάστιαν Φέτελ, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, αντιστοιχεί σε περισσότερες από τρεις νίκες και ο Λιούις Χάμιλτον, δεν έχει σαν στόχο του πια να φτάσει σε βαθμούς τον Γερμανό και να κατακτήσει ενδεχομένως το τρόπαιο, αλλά οι φιλοδοξίες του εμμένουν απλά στο να τα πάει καλά στο Πρωτάθλημα των κατασκευαστών.
"Θέλω μόνο να συνεχίσω και να τελειώσω τη μάχη, γιατί ο Σεμπάστιαν έχει πρακτικά κερδίσει το Παγκόσμιο", είπε ο Χάμιλτον.
"Έχει λίγο ή πολύ κερδίσει. Μόνο αν δεν τελειώσει τους επόμενους 10 αγώνες, πράγμα πολύ, πολύ απίθανο, θα αλλάξει κάτι, αλλιώς ο τίτλος έχει ουσιαστικά κριθεί. Είναι σχεδόν 100 βαθμούς πάνω από εμένα. Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να κάνω τέσσερεις νίκες και αυτός να μην ολοκληρώσει κανένα αγώνα. Δεν είναι απίθανο, αλλά αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, τώρα είναι η ώρα να συγκεντρωθούμε με την ομάδα και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών".
Δεν έχουμε ποτέ συναντήσει άλλη φορά ένα Λιούις Χάμιλτον τόσο απαισιόδοξο..
"Δεν μπορούμε να πολεμήσουμε τη Red Bull τώρα. Ήταν περισσότερο από 1'' η διαφορά του γύρου στη Βαλένθια. Είναι γελοίο να πιστεύουμε ότι όλα θα αλλάξουν. Είναι σχεδόν 100 βαθμοί ανάμεσα σε εμένα και το Σεμπάστιαν. Δεν γελιόμαστε, είμαστε ρεαλιστές. Και τελείωσαν τον αγώνα με 50'' ή κάτι τέτοιο, μπροστά από εμάς".
Ο Άγγλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα προβλήματα που αντιμετώπισαν στην Βαρκελώνη και που οι τεχνικοί της ομάδας, αγνόησαν, επιλέγοντας να μην ρισκάρουν με κρίσιμες τεχνικές διορθώσεις που χρειάζονταν, για να διορθωθεί η κατάσταση και να βελτιωθεί στον επόμενο γύρο.
"Οι τεχνικοί της McLaren δεν ήθελαν να ρισκάρουν, για λόγους ασφαλείας. Το θέμα είναι ότι πιθανότατα δεν θα είχαμε τελειώσει τον αγώνα, αν δεν είχαμε προχωρήσει με αυτές τις διορθώσεις που δεν είχαν δοκιμαστεί, αλλά αυτό είναι το τυπικό ρίσκο του αγώνα. Αν δεν ρισκάρεις, δε νικάς. Δεν ήμασταν πολύ καλοί στο να κρυώσουμε τις γόμες στο τέλος, Θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη επαφή, ακόμα και για ένα αγώνα, μόνο για να μην αφήσουμε τη νίκη στα χέρια του αντιπάλου, αλλά δεν μπόρεσαν να το καταφέρουν. Προσπάθησα όσο μπορούσα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα", είπε και ολοκλήρωσε δείχνοντας τις "πολεμικές" διαθέσεις του, ο Χάμιλτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια