FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΚινητΗρες V6 1.6 Turbo για το 2014

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο του Motorsport, της FIA, υπερψήφισε την πρόταση για την υιοθέτηση των κινητήρων V6 1.6 Turbo για τα μονοθέσια της Formula 1 το 2014, με την παράλληλη εξέλιξη και χρήση νέων συστημάτων ανάκτησης ενέργειας.
Η πρόταση συντάχτηκε από τις ομάδες, τους κατασκευαστές κινητήρων και τους υπόλοιπους μετόχους της F1, έπειτα από την κατάρρευση του αρχικού πλάνου της FIA και του προέδρου της, Jean Todt, για τετρακύλινδρους κινητήρα 1.6 Turbo.
Ο Adrian Newey, τεχνικός διευθυντής της Red Bull Racing, φέρεται να δήλωσε ότι η αρχική ιδέα για τετρακύλινδρους κινητήρες προέκυψε ως προϋπόθεση της Audi να μπει στη F1, αλλά εγκαταλείφθηκε έπειτα από την αναδίπλωση της γερμανικής εταιρείας.
Επίσης, ο Βρετανός δήλωσε ότι από άποψη χωροταξίας και σχεδιασμού ενός μονοθεσίου της F1, ο εξακύλινδρος κινητήρας είναι απολύτως ταιριαστός – σε αντίθεση με τον τετρακύλινδρο. Επίσης, οι κατασκευαστές Ferrari, Mercedes-Benz και Cosworth διαφώνησαν με τη χρήση των τετρακύλινδρων, για λόγους marketing κυρίως.
Η ανακοίνωση του ΠΣΜ αναφέρει: "Έπειτα από ψηφοφορία μέσω fax από τα μέλη του, το Παγκόσμιο Συμβούλιο του Motorsport επικύρωσε τους κανονισμούς των κινητήρων που καθορίστηκαν πρόσφατα σε συνεργασία με τους κύριους μετόχους της Formula 1. Οι νέοι κινητήρες θα είναι V6 1.6 Turbo με συστήματα ανάκτησης ενέργειας. Αυτός ο νέος τεχνικός κανονισμός θα ισχύσει από το ξεκίνημα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 του 2014".

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια