FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

GP Canada με κυριαρχία Button...

Ο Φέτελ έχασε επιτέλους από δικό του λάθος στον τελευταίο γύρο του Καναδικού GP που διήρκησε 4 ώρες και κάτι…
Η κατάσταση του οδοστρώματος δεν επέτρεψε να δοθεί κανονική εκκίνηση και έτσι ο αγώνας ξεκίνησε πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Όταν οι συνθήκες το επέτρεψαν αυτό αποχώρησε και ο αγώνας βρήκε ένα ρυθμό με το Φέτελ να διατηρεί το προβάδισμα και το Χάμιλτον να αρχίζει το γνωστό του παιχνίδι τα συγκρουόμενα.
Αρχικά ο Βρετανός χτύπησε στην 3η στροφή το Γουέμπερ με τη Red Bull, δεν έπαθαν όμως τίποτα και συνέχισαν και οι δυο χάνοντας κάποιες θέσεις.
Ο Χάμιλτον στην προσπάθειά του να περάσει τον teammate του Τζένσον Μπάτον, τον τράκαρε στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού και κάπου εκεί ο αγώνας τελείωσε γι’ αυτόν. Ο Μπάτον ακούστηκε μετέπειτα στον ασύρματο να ρωτάει σε έντονο ύφος την ομάδα: «Μα τι κάνει αυτός;».
Από την πλευρά του ο Χάμιλτον μετά το τέλος του αγώνα τόνισε: «Ένιωσα ότι ήμουν δίπλα του, είχε κάνει λάθος στην έξοδο του σικέιν και πήρα την εξωτερική, δεν ξέρω αν με είχε δει αλλά συνέχισε να με στριμώχνει και βρέθηκα στον τοίχο».
Ο Μπάτον ζήτησε συγνώμη γι’ αυτή τη φάση από το Χάμιλτον αν και οι αγωνοδίκες εξετάζουν το συμβάν.
Ο αγώνας διεκόπη στον 25ο γύρο λόγω βροχής και εκκίνησε 2 ώρες αργότερα.
Ο Φέτελ συνέχισε να οδηγεί την κούρσα ενώ πίσω του δίνονταν μάχη για το βάθρο. Στο τελευταίο μέρος η στεγνή αγωνιστική γραμμή επέτρεψε τη χρήση σλικ ελαστικών και όλοι οι οδηγοί έβαλαν την πολύ μαλακή γόμα.
Πρώτος ρίσκαρε ο Γουέμπερ που είχε ανέβει 3ος πίσω από το Σουμάχερ. Ο Γερμανός πρωταθλητής πέρασε με μιας τους Μάσα – Κομπαγιάσι προτού αυτοί χάσουν και οι δυο έδαφος λόγω της μεταξύ των μονομαχίας.
Στους τελευταίους γύρους στο τρενάκι προστέθηκε και ο Μπάτον, ο Βρετανός κατάφερε να περάσει τόσο τη Red Bull όσο και τη Mercedes και στους τελευταίους 5 γύρους βρέθηκε να κυνηγάει τον πρωτοπόρο Φέτελ.
Η πίεση έφερε αποτέλεσμα καθώς ο Γερμανός έχασε προς στιγμήν τον έλεγχο στον τελευταίο γύρο λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό.
Ο Μπάτον που καιροφυλακτούσε το εκμεταλλεύτηκε και πήρε την 1η του φετινή νίκη: «Δεν ξέρω τι να πω. Ήταν φανταστικός αγώνας το ευχαριστήθηκα ασχέτως αν κέρδισα. Φανταστική νίκη, μάλλον η καλύτερη της καριέρας μου». Από την πλευρά του ο Φέτελ ήταν απογοητευμένος: « Το να είσαι μπροστά και να χάνεις έτσι τη νίκη δεν είναι ότι καλύτερο. Έκανα το μοναδικό μου λάθος στον τελευταίο γύρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια