FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

WRC Rally Acropolis για το 2011

Συναρπαστική είναι η μάχη που γίνεται στο εφετινό Ράλι Ακρόπολις. Μετά το τέλος της 9ης ειδικής διαδρομής ο Sebastien Ogier πλησίασε τον Petter Solberg στην κορυφή, καθώς ο Γάλλος της Citroen ολοκλήρωσε την κυριαρχία του στο πρωινό loop των Ειδικών Διαδρομών της δεύτερης μέρας του αγώνα κερδίζοντας και την Ε.Δ. Κεφαλάρι, πριν το μεσημβρινό Service Park στο Λουτράκι.
Επί της ουσίας στην κορυφή διαμορφώνεται μια τετραπλή (!) μάχη για τη νίκη, καθώς ο Sebastien Loeb στην 3η θέση απέχει 15 δευτ. από τον πρωτοπόρο P. Solberg και ο Mikko Hirvonen 23,8 δευτερόλεπτα.
Αναλυτικά όσα συνέβησαν στις σημερινές τρεις πρώτες ειδικές:
Ράλι Ακρόπολις 2011, ΕΔ7: O Sebastien Ogier επιτίθεται
Ο Sebastien Ogier, εκμεταλλευόμενος την ευνοϊκή του τέταρτη θέση στην εκκίνηση των σημερινών Ειδικών Διαδρομών της δεύτερης μέρας του Ράλι Ακρόπολις 2011, ξεκίνησε την επίθεσή του στον Petter Solberg κερδίζοντας την πρώτη Ειδική του δεύτερου σκέλους, Κλένια – Μυκήνες 1.

Έτσι, ο νεαρός Γάλλος ανέβηκε στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης και μείωσε τη διαφορά του από τον κυρίαρχο της πρώτης ημέρας Νορβηγό σε λιγότερο από 40 δευτερόλεπτα. Μόλις τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου πίσω του βρίσκεται, στην 3η θέση της γενικής, ο Sebastien Loeb, που πέτυχε το δεύτερο χρόνο –αν και με διαφορά 6 δευτ.- στο πρώτο πέρασμα από την Κλένια.
Ο Petter Solberg παραδέχθηκε ότι θα χάνει πολύ χρόνο σήμερα εκκινώντας πρώτος και συναντώντας πιο ολισθηρό δρόμο, αλλά δήλωσε πως μέχρι στιγμής έχει αποφύγει τα λάθη κι ελπίζει να παραμείνει στην κορυφή της γενικής. O Mads OStberg σημείωσε τον πρώτο χρόνο αυτής της Ειδικής, εμπρός από τους Jari Matti Latvala και Mikko Hirvonen. Ο πρώτος αντιμετώπισε νέο πρόβλημα, με το Turbo αυτή τη φορά (λέγοντας ότι ίσως εγκαταλείψει αν δεν βρει λύση άμεσα), ενώ ο δεύτερος έπεσε στην 4η θέση της γενικής.
Εντυπωσιακή ήταν, τέλος, η επίδοση του Λάμπρου Αθανασούλα, που επέστρεψε μετά τη χθεσινή του εγκατάλειψη. Ο Έλληνας πρωταθλητής έγραψε τον όγδοο χρόνο, 19,4 δευτ. πίσω από τον χρόνο του S. Ogier.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια