FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Αποφασεις για την F1 και το WRC..

Η συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΠΣΜΑ) που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, στην Ισπανία, (3 Ιουνίου) έλαβε τις εξής αποφάσεις για τη Formula 1 και το WRC.
Formula 1 -GP Bahrain
Μετά από διερευνητική αποστολή, που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του προέδρου της FIA Jean Todt, ο Αντιπρόεδρος της FIA Carlos Gracia επισκέφθηκε το Bahrain στις 31 Μαΐου 2011 προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση στη χώρα. Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εκπρόσωπους από το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, την Ομοσπονδία Αυτοκινήτου Μπαχρέιν και το Bahrain International Circuit, καθώς και άλλων εθνικών και διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων του κ. Tariq Al Saffar από το Εθνικό Ινστιτούτο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Πρέπει να σημειωθεί ότι η πρόσφατη ανακοίνωση του βασιλιά του Bahrain έχει δημιουργήσει πολιτικό διάλογο για τη διαδικασία συμφιλίωσης. Εξετάζοντας όλα τα στοιχεία και λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες όλων των ενδιαφερομένων μερών, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού συμφώνησε ομόφωνα να επαναφέρει το Grand Prix Bahrain του 2011 στο Πρωτάθλημα (FIA Formula One World Championship).
Η απόφαση αυτή αντανακλά το πνεύμα της συμφιλίωσης στο Bahrain, η οποία είναι εμφανής από την ισχυρή υποστήριξη του αγώνα που λαμβάνει από την κυβέρνηση και όλα τα μεγάλα κόμματα στο Bahrain, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης ομάδας της αντιπολίτευσης, οι οποίοι στηρίζουν το Grand Prix και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην χώρα. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού θεωρεί ότι η επαναφορά του Grand Prix είναι ένα μέσο για να βοηθήσουμε να ενώνει τους ανθρώπους, καθώς η χώρα φαίνεται να προχωρά, αλλά και αναγνωρίζει τη δέσμευση που ανέλαβαν οι ομάδες της Formula 1, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους και το προσωπικό που συνδέονται με το πρωτάθλημα, συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων δεδομένου ότι η ομάδα των εθελοντών είναι ζωτικής σημασίας για την εκδήλωση. Το Bahrain Grand Prix θα διεξαχθεί στις 30 Οκτωβρίου, σε αντικατάσταση του Ινδικού Grand Prix, το οποίο θα είναι ο τελικός γύρος του πρωταθλήματος του 2011, σε συνδυασμό με την Ετήσια Γενική Συνέλευση της FIA και την απονομή των βραβείων-Gala.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια