FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Formula 1: Hamilton και Vettel ΤΑΧΥΤΑΤΟΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Ίδια γεύση με τους προηγούμενους αγώνες στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής για το Grand Prix στην πίστα Suzuka της Ιαπωνίας, με τη Mercedes και τον Lewis Hamilton να επικρατούν στην πρώτη περίοδο και τον Sebastian Vettel με τη Red Bull στη δεύτερη.

Χαρακτηριστικό της... ισορροπίας που επικράτησε στην πρώτη περίοδο είναι ότι στο τέλος είχαμε δύο Mercedes στην κορυφή που ακολουθούνταν από τις δύο Red Bull, τις δύο Ferrari και τις δύο Lotus. Σαν σε παρέλαση λοιπόν στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, με όλους τους οδηγούς να χρησιμοποιούν τη σκληρή γόμα της Pirelli και την πίστα να έχει μπόλικη σκόνη και να γλιστράει αρκετά σε πολλά σημεία της.
Στα αξιοσημείωτα της πρώτης αυτής περιόδου σύμφωνα με το www.f1kart.gr είναι το ατύχημα του Maldonado με τον πίσω τροχό του και το τρακάρισμα ανάμεσα σε Bianchi και van der Garde που είχε σαν αποτέλεσμα η Marussia να υποστεί μεγάλες ζημιές και ο Γάλλος να δει τη δεύτερη περίοδο δοκιμών από τα πιτ, αφού οι μηχανικοί του θα χρειαστούν πολύ χρόνο για να την επισκευάσουν και να είναι ετοιμοπόλεμη για τις κατατακτήριες του Σαββάτου.
Στη δεύτερη περίοδο τα περισσότερα μονοθέσια «φόρεσαν» τη μέση γόμα της Pirelli  και ο Vettel ήταν αυτός που πήρε τα ηνία και έκανε τον καλύτερο χρόνο.
 Στην κόκκινη ομάδα ο Massa δήλωνε ευχαριστημένος από το ρυθμό και έλεγε πως θα είναι ανταγωνιστικοί την Κυριακή, κάτι που δεν το είδαμε πάντως, αφού ο Βραζιλιάνος έκανε τον 8ο καλύτερο χρόνο με τον Alonso να είναι δύο θέσεις πίσω του. Ο Ισπανός είχε και ένα τετ-α-κε και πολλά γλιστρήματα και μάλλον δυσκολεύτηκε με το στήσιμο του μονοθεσίου του.
Μια μικρή έξοδο είχε και ο Hamilton αλλά χωρίς δυσάρεστα αποτελέσματα.
Σε ό,τι αφορά στον αγώνα της Κυριακής τέλος, για να πανηγυρίσει ο Vettel το πρωτάθλημα χρειάζεται νίκη, αλλά και τον Alonso να τερματίζει από την 9η θέση και πίσω.

Σε κάθε περίπτωση ή σε αυτόν ή σε κάποιον από τους επόμενους αγώνες, ο Γερμανός θα σηκώσει πάλι δάχτυλο και θα γίνει ο δεύτερος πιλότος μετά τον M. Schumacher που θα έχει κατακτήσει τέσσερις συνεχόμενους τίτλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια