FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΔΥΝΑΤΗ pole position για τον Vettel στο Grand Prix Κορέας

Οι δύο Red Bull θα εκκινήσουν αύριο πρώτες στο κορεατικό GP, με σφήνα ανάμεσά τους τον Hamilton και από πίσω τους Grosjean, Rosberg, Alonso και Massa.

Αυτή ήταν η 42η Pole Position του Sebastian Vettel που εξακολουθεί να οδηγεί σε... δικό του κόσμο. O Γερμανός σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές όντας κατά 2 δέκατα ταχύτερος του Lewis Hamilton.
Ο πιλότος της Mercedes προσπάθησε, αλλά δεν μπόρεσε να βρεθεί στην πρώτη θέση της εκκίνησης. Χαρακτηριστικό της άνεσης του Vettel ήταν ότι η πρώτη θέση ήρθε με την πρώτη του προσπάθεια καθώς τη 2η δεν την ολοκλήρωσε ποτέ, γνωρίζοντας ότι ούτε ο Hamilton, ούτε ο Rosberg μπόρεσαν να κινηθούν ταχύτερα από αυτόν.
Τον 3ο καλύτερο χρόνο τον σημείωσε ο Mark Webber, αλλά λόγω της ποινής που του έχει επιβληθεί λόγω του ότι στη Σιγκαπούρη συμπλήρωσε τρεις επιπλήξεις, θα ξεκινήσει τον αγώνα από την 13η θέση.
Η εξέλιξη αυτή αναφέρει το www.f1kart.gr φέρνει στην 3η θέση τον Romain Grosjean που έκανε πολύ καλή προσπάθεια, σε αντίθεση με τον ομόσταβλό του, Kimi Raikkonen που στον ένα και μοναδικό χρονομετρημένο γύρο του έκανε λάθος με αποτέλεσμα να κλείσει τη διαδικασία στη 10η θέση (θα ξεκινήσει από την 9η θέση, λόγω Webber). Δίπλα του ο Γάλλος θα έχει τον Nico Rosberg.
Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Sauber που για πρώτη φορά φέτος είδε και τα δυο της μονοθέσια να εξασφαλίζουν την παρουσία τους στο Q3. Oι Nico Hulkenberg και Esteban Gutierrez σημείωσαν τον 8ο και 9ο χρόνο αντίστοιχα, αλλά θα λόγω της ποινής του Webber θα ξεκινήσουν από την 7η και την 8η θέση αντίστοιχα. Εκτός 10άδας έμειναν οι McLaren, αλλά ο Sergio Perez, μετά την ποινή του Webber, θα ξεκινήσει από τη 10η θέση και ο Jenson Button από την 11η.
Αμέσως μετά σε δηλώσεις του ο Γερμανός (προηγείται κατά 60 βαθμούς του Alonso στη βαθμολογία) είπε πως «Έκανα έναν πολύ καλό γύρο στην πρώτη μου προσπάθεια και ήξερα πως θα ήταν δύσκολο να τον βελτιώσει κάποιος. Είμαστε καλοί στις ευθείες, κάτι που είναι καλό για τον αγώνα και νομίζω ότι έχουμε τη σωστή ισορροπία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια