FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ VETTEL ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

O Vettel με τη νίκη του στην Κορέα έκανε άλμα προς την κατάκτηση του τίτλου, ενώ ταυτόχρονα πέτυχε την 34η νίκη της καριέρας του, την τρίτη συνεχή στην Κορέα και την τέταρτη συνεχή της σεζόν.

Ο Sebastian Vettel ξεκίνησε τον αγώνα από την πρώτη θέση, μετά την χθεσινή pole position, και με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα έφυγε μπροστά και δεν χρειάστηκε να ξανακοιτάξει τους καθρέπτες του. Παρόλο σύμφωνα με το www.f1kart.gr που η είσοδος του safety car μηδένισε δυο φορές τις διαφορές στον αγώνα, ο Γερμανός οδηγός δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του και πήρε για έναν ακόμα αγώνα εύκολα την καρό σημαία σπίτι του και εκτός απροόπτου τον τίτλο του Πρωταθλητή.
Στις δυο υπόλοιπες θέσεις του βάθρου βρέθηκαν οι δύο οδηγοί της Lotus μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα τόσο από τους οδηγούς όσο και από την ομάδα με την στρατηγική που επέλεξε. Ο Kimi Raikkonen ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και ο Romain Grosjean στο τρίτο.
Ο Nico Hulkenberg ήταν και σήμερα εντυπωσιακός και έφερε το μονοθέσιο της Sauber στην 4η θέση, αφήνοντας πίσω του τους Lewis Hamilton και Fernando Alonso που ακολούθησαν στις θέσεις 5 και 6 αντίστοιχα. Οι Nico RosbergJenson ButtonFelipe Massa και Sergio Perezολοκλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, με τον βραζιλιάνο οδηγός της Ferrari να έχει επεισοδιακό αγώνα. Ο Massa έκανε τετακέ στην εκκίνηση και παραλίγο ο αγώνας του να τελείωσε νωρίς, παρασέρνοντας μάλιστα και τον Alonso που απέφυγε τη σύγκρουσή μαζί του για λίγο. Αν και έπεσε στην τελευταία θέση, ο Βραζιλιάνος κατάφερε τελικά να τερματίσει ένατος και να πάρει βαθμούς.
Ωστόσο, δεν ήταν μόνο το περιστατικό του Massa που έδωσε στο Gran Prix της Κορέας τον χαρακτηρισμό του επεισοδιακού αγώνα. Με την πίστα να «τρώει» πολύ λάστιχο, στα μέσα περίπου του αγώνα ο Sergio Perez είδε το εμπρός δεξί ελαστικό του να διαλύεται και να σπάει την εμπρός αεροτομή του, γεμίζοντας την πίστα με θραύσματα, από τα οποία πληγώθηκε και το ελαστικό του Mark Webber αναγκάζοντάς τον σε ένα εκτός προγράμματος pit stop. Το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε στην πίστα μέχρι να καθαριστεί και ο αγώνας θα ξεκινούσε από την αρχή.
Το αυτοκίνητο ασφαλείας όμως δεν παρέμεινε αρκετά εκτός πίστας. Μόλις αποσύρθηκε και ο αγώνας ξεκίνησε και πάλι, ο Adrian Sutil έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου της Force India και έπεσε πάνω σ’ αυτό του Webber, με την Red Bull του Αυστραλού οδηγού να πιάνει φωτιά. Το αυτοκίνητο ασφαλείας επανήλθε αμέσως στην πίστα. Με την επανεκκίνηση του αγώνα, ο Vettelαπομακρύνθηκε γρήγορα και οι δυο οδηγοί της Lotus είχαν εξασφαλίσει τις δυο χαμηλότερες θέσεις του βάθρου. Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην προσπάθεια του Hamilton να περάσει τον Hulkenberg, η οποία δεν στέφτηκε με επιτυχία, καθώς ο Hulkenberg εκμεταλλευόμενος την μεγαλύτερη τελική ταχύτητα της Sauber στις ευθείες κατάφερε να παραμείνει μπροστά και τερματίσει στην τέταρτη θέση.      
Επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος είναι το Gran Prix Ιαπωνίας στην πίστα της Suzuka το επόμενο σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια